Yolcusunu darp eden Uber şoförü hakkında flaş gelişme!

Yolcusunu darp eden Uber şoförü hakkında flaş gelişme!

Kadın yolcuyu, kanlar içerisinde bırakarak döven Uber şoförü, serbest bırakıldı. Ayrıntılar haberde;

Son günlerde Uberciler ve taksiciler arasında yaşanan gerginliğe bir yenisi daha eklendi. Uber şoförlerinin, taksiciler tarafından darp edildiği tartışma konusuyken bu kez de bir Uber sürücüsünün müşterisine uyguladığı şiddet iddialar arasında…

İddiaya göre, Birgül E. ve kızı, Sarıyer’den Atatürk Havalimanı’na gitmek için Uber’den çağırdığı aracın sürücüsü tarafından dövüldü. Araç havalimanına yaklaştığı sırada, fiyat konusunda anlaşmazlık yaşandı. Yaşanan tartışma büyüyünce, yolcu darp edilerek araçtan indirildi. Olaya ilişkin ücret tartışmasının yaşandığı görüntüler de ele geçirildi.

640xauto-002.jpg

UBER AÇIKLAMA YAPTI

Görüntülerin ardından Uber’den gelen ilk resmi açıklama şöyle;

"Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız. Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları'na aykırıdır. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber'in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır."

SERBEST BIRAKILDI

Sürücünün ifadesine göre, yolcuyla arasında ücret tartışması çıktığını, yolcuyu darp etmediğini araçtan inerken düştüğünü söyledi. Adliyeye sevk edilen Uber şoförü, çıkarıldığı Küçükçekmece Adliyesi’nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

kadin-yolcuyu-darp-eden-uber-soforu-gozaltinda-1521988392.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.