YSK, AK Parti'nin itirazına ne cevap verecek?

YSK, AK Parti'nin itirazına ne cevap verecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi itirazı nasıl sonuçlanacak? İtirazın kabulü için gerekli şartlar neler? YSK kararı nasıl yorumlanacak, İşte bütün merak edilen soruların cevabı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden iki haftadan fazla zaman geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin neticesi daha belli olmadı.

İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi, bütün Türkiye’nin gündemine oturdu.

Büyükçekmece ve Maltepe İlçelerinde iddia edilen usulsüzlük ve hayali seçmen iddiaları seçim sonuçları hakkında şaibe doğurdu.

AK Parti’nin itiraz ettiği Maltepe İlçesi seçim sonuçları için oy sayımı devam ediyor. Öte yandan AK Parti, İstanbul’da seçimlerin iptal edilerek tekrarlanması için YSK’ya olağanüstü itirazda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 3 bavul belge ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi için YSK’ya başvurarak; Seçimlerde organize usulsüzlük olduğunu belirtti.

AK PARTİ’NİN SUNDUĞU DELİLLERE YSK NE YANIT VERECEK?

AK Parti’nin YSK’ya sunduğu deliller yeterli olacak mı?

Kanun, sunulan delillerin somut deliller olmasını şart koşuyor.

YSK’ya yapılan itirazlar yazılı olarak yapılması gerekiyor. Bu itirazlarda dilekçeye “İhbar ve iddia olunan vakaların mahiyetinin ve gerekçesinin beyan edilmesi şart koşuluyor.

Ayrıca sunulan delillerin “seçim sonucunu değiştirebilecek olması” gerekiyor.

AK Parti yaptığı itirazda bu delillerini sunduğunu belirtirken, muhalefet delillerin yeterli olmadığı görüşünde.

YSK, AK Parti’nin “olağanüstü itiraz” başvurusunda sunduğu delilleri somut ve seçimin sonucunu değiştirebilecek nitelikte görürse seçimlerin iptal edilmesi ve tekrarlanması yönünde karar verecek. Bu şekilde seçimler 2 Haziran 2019 günü yenilenecek.

YSK, AK Parti’nin itiraz başvurusunu kabul etmez ise ve Maltepe İlçesi’nin seçim sonuçları açıklandıktan sonra en çok oy alan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edilecek.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.