Yunan askerleri takas edilecek mi?

Yunan askerleri takas edilecek mi?

Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden Yunan askerleri ile ilgili çok sıcak bir açıklama yapıldı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye'de tutuklu bulunan Yunan askerlerle ilgili takas iddiaları hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Son dakika bilgisine göre; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye'de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerler takas konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim ilk olarak FETÖ’nün darbeci askerlerinin Türkiye’ye iade edilmemesi ile başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile birkaç defa bu konu ile ilgili darbeci askerlerin iade edilmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Son olarak ise iki Yunan askerinin Türkiye sınırını ihlal etmesinin ardından gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte gerilim zirve yaptı. Yunanistan bu gelişmenin ardından skandal açıklamalar ile Türkiye’ye tehditler savurdu. Bunların yanı sıra Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, sınıra asker yığdıklarını açıklamıştı.

Yunanistan Başbakanı Çipras ise geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye bir çağrıda bulunarak Yunan askerlerinin serbest bırakılmasını istemişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.