Yunanistan yanıyor! Onlarca ölü var

Yunanistan yanıyor! Onlarca ölü var

Başkent Atina’da çıkan yangında onlarca kişi hayatını kaybetti ve olağanüstü hal ilan edildi. İşte ayrıntılar;

Komşu ülke Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Kuzeydoğusunda bulunan Penteli'de ormanlık alanda çıkan yangın can almaya devam ediyor. Yangının şehir merkezine yaklaştığı ve şu ana kadar 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yangının başladığı Attiki'nin doğusu ile batısında olağanüstü hal ilan edildi.

Yunan İtfaiye Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre; Atina'nın 50 kilometre batısındaki Kineta bölgesinde başlayan yangına, 190 itfaiyeci, 62 yangın söndürme aracı, 2 uçak ve 7 helikopter ile müdahalede bulunuluyor. İlk etapta hayatını kaybedenlerin sayısı 24 olarak açıklanmıştı. Gelen son dakika bilgilere göre yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Yerleşim bölgelerine sıçrayan yangında, onlarca bina kül olurken, bölge sakinlerinden evlerini boşaltmaları istendi.

Öte yandan, Atina'nın 25 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Penteli ve Mati bölgelerindeki ormanlık alanda başlayan ve hızla çevreye yayılan yangının civardaki rafineriye ulaşmasından endişe ediliyor. 50 itfaiyeci ve 20 yangın söndürme aracının sevk edildiği bölgeye havadan da müdahale ediliyor.

Yunan basınına göre, yerleşim alanlarını da etkileyen yangın sebebiyle onlarca ev ve araç kül olurken, bölgede mahsur kalanların olmasından kaygı duyuluyor.

atinada-yangin-siyasetcafe1.jpgatinada-yangin-siyasetcafe2.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.