Zeytin Dalı Harekatında bir ilk yaşandı

Zeytin Dalı Harekatında bir ilk yaşandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda bir ilk yaşandı. İşte ayrıntılar;

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’de her geçen gün ilerleyişini sürdürüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nda hava sahasının açılması ile kuzey-batı hattı Kırıkhan-Hassa- Deli Osman bölgesindeki 65 km'lik sınırın 56 km'lik bölümünde kontrol sağlandı ve ilk kez derinlemesine 3 km ilerleme kaydedildi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 21’inci gününde, terör örgütü PKK/ PYD’nin Eşkan bölgesindeki Afrin kuzey saha istihbarat karargahı çökertildi. Güvenlik kaynakları, 8 km’lik derinliğin 11 km’ye çıkarıldığını belirtti. Hava sahasının açılmasının ardından, terör örgütü PKK/ PYD’nin mevzi ve kontrol noktaları TSK tarafından bombardımana tutuldu.

Gazete Habertürk yazarı Çetiner Çetin yazdı. Merkezde 65 PKK’LI vardı, PKK’nın Suriye kolu YPG’den bağımsız olarak Eşkan bölgesinde kurduğu kuzey saha istihbarat üssü de önceki gece düzenlenen operasyonla çökertildi.

Güvenlik kaynakları, örgütün Afrin kent merkezinde kurduğu 3 istihbarat merkezinden biri konumundaki Eşkan’daki bilgi istihbarat merkezinde 65 kişinin görev yaptığını ve bu merkezin yabancı istihbarat birimleri ile koordinasyon sağladığını ifade etti.

Bu arada Şam rejiminin bölgedeki memurlara dağıtılmak üzere yolladığı mali destek ve maaşların devlet kurumlarında çalışanlara dağıtılmadığını vurgulayan yerel kaynaklar, terör örgütünün “Şam rejimi size mali yardım yollamıyor” diye propaganda faaliyeti yürüttüğünü kaydetti.

Örgütün, Afrin operasyonunun başından bu yana 112 sivili haksız yere tutukladığı, kendisine tehdit unsuru olarak gördüğü aktivist ve kanaat önderlerini ev hapsine aldığı da iddia edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.