Zonguldak’ta maden ocağında patlama! Vali'den kahreden açıklama

Zonguldak’ta maden ocağında patlama! Vali'den kahreden açıklama

Son Dakika… Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’nde bulunan maden ocağında patlama meydana geldi ve işçiler mahsur kaldı. İşte haberin ayrıntıları;

Kilimli’de bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada 2 işçi yaralanırken 3 işçi ise ocakta mahsur kaldı. Ekipler, ocakta mahsur kalan diğer 3 işçiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Valisi mahsur kalan işçilerin hayatından ‘umudumuz yok’ ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çamlık Mahallesi Dağ Yolu Sokağı'nda özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı. Ocakta mahsur kalan maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkartıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan bir işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçi de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

VALİ ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA: UMUDUMUZ YOK

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, "İçerde üç madenci var. Doğrusu maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. İçeride üç madenci arkadaşımız var. Hayatlarından çok umudumuz yok. Onları çıkarmayı bekliyoruz. Arkadaşlar çalışıyor. Havalandıracaklar, metanı tahliye edecekler. Sonra da madencileri oradan alacaklar. İşin gereğini uzman ekip yapmaya çalışıyor. İşçilere ulaşıldı, görüldü. Bize ifade edilen o. Hayatlarından umudumuz yok. Şimdilik biz içerdeki üç arkadaşımızı oradan çıkarmakla meşgulüz" dedi.

zonguldakta-patlama.jpgzonguldakta-patlama1.jpgzonguldakta-patlama2.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.