10 Haziran'a kadar köprüler ve otoyollar ücretsiz! 

10 Haziran'a kadar köprüler ve otoyollar ücretsiz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyollarla 10 Haziran'a kadar köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan  , Ramazan Bayramı tatilinin yarın itibarıyla başlayacağını, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç, KGM’nin işlettiği tüm otoyollar ile köprülerin, bu gece saat 00.00’dan (2 Haziran) başlayarak, bayram tatili süresince ücretsiz olacağı müjdesini veren Bakan Turhan, uygulamanın 10 Haziran Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar süreceğinin bildirdi. 

OTOYOLLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU 

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte otoyollarda trafik yoğunluğu başladı. D-100 kara yolunun Gerede Karadeniz bağlantı yolunda trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, yetkililer yoğunluğun gün içinde ve yarın daha da artacağını belirtiyor. 
 
Dokuz günlük tatilin başlamasıyla birlikte özel araçlarıyla yola çıkanlar, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı-Düzce kesiminin özellikle İstanbul-Ankara yönünde yoğunluğa neden oluyor. 

1. VİYADÜK VE BOLU DAĞI'NA DİKKAT 

Bayram trafiğinin en fazla arttığı 1. Viyadük ve Bolu Dağı tüneli arasındaki yolun 3 şeridinde de yoğunluktan dolayı araçlar yavaş ilerlerken, trafik ekipleri sürücülere yavaş gitmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yetkililer yoğunluğun sabah saatlerinde ve yarın daha da artacağını belirtiyor.

GEREDE - KARADENİZ BAĞLANTI YOLUNDA SON DURUM

Yine, D-100 kara yolunun Gerede Karadeniz bağlantı yolunda da araç yoğunluğu oluşmaya başladı.

Bayram için yola çıkan sürücüler D-100 kara yolunun Gerede Karadeniz güzergahında zaman zaman yoğunluğa neden oluyor. Trafik yopunluğunda sık sık hasarlı kaza yapan ve arızalanan araçlar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Bölgede görev yapan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bayram trafiği sabah saatlerinden itibaren artarak devam ediyor. Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar, saatlerce yolda olduklarını, trafik daha da yoğunlaşmadan memleketlerine gitmek istediklerini söyledi.

Siyasetcafe.com 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.