Pedofili iddialarını cevaplayan Şafak: İmamoğlu'na haksızlık yapıldı 

Pedofili iddialarını cevaplayan Şafak: İmamoğlu'na haksızlık yapıldı 

Kitaplarında pedofili içeriklerin yer olduğu ortaya çıkan yazar Elif Şafak, pedofili savunmanın söz konusu olmadığını belirtirken CHP adaı İmamoğlu'na ise haksızlık yapıldığını söyledi.

Yazar Elif Şafak, BBC Türkçe'ye verdiği demeçte, "Çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz" dedi. 

"KONUŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye'de sivil toplumun ve basın özgürlüğünün zayıflamasıyla demokrasinin 'yalnızca seçim sandığında' arandığını ifade eden Elif Şafak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinin de CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na 'büyük bir haksızlık olduğunu' savunarak şöyle konuştu: 

"Geriye bir tek seçim sandığı kaldı, şimdi o seçimler de iptal ediliyor. Dolayısıyla ben büyük endişe duyuyorum, üzüntü duyuyorum. Ve sanatçılar olarak konuşmamız gerektiğini düşünüyorum."

"KURBANIN YANINDA YER ALIYORUM"

Şafak, 'Mahrem' romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiaları için, ''Okumadan ileri geri laflar sarf ediyorlar. Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil" diye konuştu.

HAYAT KADININI YAZDI: TÜRKİYE'NİN YALNIZLAŞTIRDIĞI BİR HİKAYE

Elif Şafak, bir hayat kadını olan 'Tekila Leyla'yı, toplumun 'ötekileştirdiği' kesimlerin kurduğu dostluğu ve İstanbul'u anlattığı '10 dakika 38 saniye' adlı son romanını da "Türkiye'nin yalnızlaştırdığı bir kadının hikâyesi" olarak tanımladı. 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.