Abdulkadir Selvi: 'Babacan adına işadamı grupları AK Partili başkanları arıyor'

Abdulkadir Selvi: 'Babacan adına işadamı grupları AK Partili başkanları arıyor'

Yeni parti kuracağını ilan eden Ali Babacan’la hareket eden bazı iş adamlarının AK Partili başkanları aradığı iddia edildi.

Ali Babacan'ın yeni parti için Aralık ayını seçtiği, yakın zamanda da kamuoyu önüne çıkıp hedeflerini ve temel ilkelerini açıklayacağı konuşuluyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Yeni partiler cephesinde ilginç şeyler yaşanıyor' başlıklı yazısında"Abdullah Gül-Ali Babacan partisiyle ilgili çalışmaları yürüten 'işadamları' arayıp birlikte çalışmak istediklerini bildiriyorlar.

Babacan adına işadamı gruplarının araması size ilginç gelmiyor mu? Başkanlar, siyasete Erdoğan’la devam edeceklerini belirtip telefonları kapatıyorlar" ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca, aynı yöntemi daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kullandığını belirtti ve şunları söyledi:

"Abdullah Gül-Ali Babacan’ın kuracakları partiyi aralık ayına erteledikleri söyleniyor. Hatta Aralık da olmayabilir, 2020’ye kalabilir diyenler var. Acelelerinin olmayışı ufukta bir seçim olmamasından kaynaklanmıyor. Daha çok konjonktürle ilgili.

Öyle ki temmuz-ağustos aylarında S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin ABD tarafından cezalandırılacağı beklentisi hâkimdi. 1 yıl önce Trump’ın attığı tweet’lerle dolar 7.2’ye kadar tırmanmıştı. Bu kez de ağır yaptırımlar gelirse doların 9 liraya kadar tırmanmasını, ekonomide bir felaket tablosunun yaşanmasını bekliyorlardı.

Ülkenin felaketinden kendilerine saadet çıkmasını hesap ediyorlardı. Krizin tam orta yerinde ekonomideki başarılarıyla Ali Babacan, gül gibi açacaktı.

Ancak Trump beklentilerini suya düşürdü. Bekledikleri kriz gelmedi. Onlar da parti kurma çalışmalarını zamana yaymayı tercih ettiler."


 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.