AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş açıklama: “Neyin paniğindesiniz!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş açıklama: “Neyin paniğindesiniz!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar sonucu yeninden oy sayımı işlemleri ve İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekrem İmamoğlu’nun, hukuki ve yasal olan itiraz sürecini illegal ve temelsiz olarak göstermeye çalıştığını söyledi. Çelik ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Batı Şeria’da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini ‘İsrail’e ilhak’ etmeyi planladığı yönündeki açıklamaya da tepki göstererek, “Dünyada büyük çatışmaları tetikleyecek, büyük gerilimlere imza atacak bir olaydır” dedi.

“BU PANİK NİYE?”

Ömer Çelik, itiraz süreçlerinin küçümsenmeye çalışıldığını, AK Parti’nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oylarının kayda geçtiğini söyledi ve “Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma mücadelesinden neden rahatsız olunuyor? Sürekli biz kazandık diyorlar, o zaman bu panik niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile yanıt verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız, yargı denetimi çerçevesinde sayılacak ve ortaya çıkacak” dedi.

Hukukun, bu süreci idare etmekte olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, “Bir siyasetçi eğer sürece saygı göstermiyorsa sonuca da saygı göstermiyordur” ifadelerini kullandı.

omer-celik-002.jpg

“YANILMAYALIM DİYE HESAP MAKİNESİ İLE ÇIKIYORSUNUZ AMA…”

Ekrem İmamoğlu’nun gün içerisinde düzenlediği basın toplantısında hesap makinesi ile çıkması için “Hesap makinesi ile gezeceğinize Anayasa ile gezin” diyen Çelik, “Yanılmayalım diye hesap makinesi ile çıkıyorsunuz ama eski zihniyetinizi devam ettirerek toplayacağınız yerde çıkarma yapıyorsunuz, böleceğiniz yerde çarpma yapıyorsunuz. Matematikten anladığınızı iddia ediyorsunuz, toplama yapılacak yerde çıkarma yapar, bölme yapacağınız yerde çarpma yaparsanız bu nasıl matematiktir? Kürsüye çıkarken Anayasa ile çıkmanızda, kürsüde açıklama yaparken de Anayasa’nın 138’inci maddesinin yanınızda olmasının faydası var” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.