Tüm işaretler bunu gösterdi İstanbul seçimi yenilenecek!

Tüm işaretler bunu gösterdi İstanbul seçimi yenilenecek!

31 Mart yerel seçimleri sonuçları itibari ile tartışılmaya devam ederken özellikle İstanbul’da bir çok sandıkta usulsüzlüklerin ortaya çıkmasıyla yeni tartışmalara sebep oldu.

Türkiye ilk defa bir yerel seçime ittifak ile gitti. Seçimlerde, bir tarafta AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı diğer tarafta ise büyükşehirlerde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteğini alan CHP ile İYİ Parti Millet İttifakı adayları yarıştı.

Seçim öncesi terör suçundan cezaevinde olan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dört defa tabanına AK Parti ile MHP’yi kaybetme stratejisi olarak CHP-İYİ Parti adaylarını destekleme çağrısında bulundu.

Yine PKK elebaşı Murat Karayılan seçimlere 3 gün kala PKK sempatizanı ve HDP seçmenine aynı şekilde Cumhur İttifakı’na oy verilmemesi ve kendilerinin lehine olması için CHP-İYİ Parti adaylarına destek verilmesi eğer bunların adaylarına oy vermeyi içine sindiremeyenlerin hiçbir partiye oy verilmemesi çağrısında bulundu.

Yine FETÖ sözcülerinden eski Zaman gazetesi yayın yönetmeni firari Ekrem Dumanlı ve Emre Uslu yayınladıkları video ve twitlerle AK Parti ve MHP’yi ağır şekilde eleştirerek Cumhur İttifakı adaylarının rakipleri olan CHP-İYİ Parti adaylarını destekleme çağrısında bulundu.

Ve 31 Mart seçim akşamı dikkatler İstanbul ve Ankara’ya kesildi. Cumhur İttifakı adayları iki büyükşehirde bir çok ilçede seçimi alırken büyükşehirde ise oyları geride kalmıştı. Bunun üzerine durumu araştıran AK Parti bir çok usulsüzlük ile karşılaşarak seçim kurullarına itiraz etti. Ankara sonuçlandı ve CHP-İYİ Parti ile birlikte HDP, FETÖ ve PKK destek çağrılarıyla oylarını artıran Mansur Yavaş bugün mazbatasını alarak seçimi kazandığı açıklandı.

FETÖ İLE İLİŞKİLİ KİŞİLER TESPİT EDİLMELİ

İstanbul ise halen belirsizliğini sürdürürken 4 Nisan’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den seçimlerin durumu hakkında çok önemli açıklamalar geldi. Bahçeli özellikle İstanbul seçimlerinde kendisine ulaşan bilgiler ışığında usulsüzlüklerin FETÖ bağlantılı kişilerin olduğunu belirterek, “İstanbul’da oyların tekrar sayımını durduran, sandık hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm bağlantıları, tüm ilişki ağları araştırılmalı, mutlaka sonuca bağlanmalıdır. FETÖ’yle iltisakları varsa tespit edilip gereği yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli yine seçimlerde ki usulsüzlükleri hırsızlık olarak değerlendirerek, “Mazbata diye tutturanlar, siyasi madrabazlıklarla sonuç alacaklarını düşünmesinler. Zafer hırsızlığıyla, sandık oyunlarıyla İstanbul’un veya Ankara’nın kaderine gölge düşürülemez. Halen sandıklara yapılan itirazlar değerlendiriliyor, geçersiz oylar sayılıyor, süreç hukuka uygun şekilde ilerliyor” diye açıklama yaptı.

BAHÇELİ SANDIK GÖREVLİLERİNE İŞARET ETTİ: FETÖ PKK İLİŞKİSİ

Devlet Bahçeli sandık görevlilerin seçim kurullarına yanlış bildirilen usulsüzlüklerin tespitini isterken, “Oyların ilk olarak kayda geçirildiği, ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım-döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK’ya bildirilen oylar arasında fahiş farkların tespiti meşru ve mecburi bir ihtiyaçtır. Usulsüzlüklerin varlığı da bellidir. Sandık başındaki görevlilerin maksatları, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deşifre edilmelidir. Ne İstanbul ne de Türkiye sokakta bulunmamış, sokağa da teslim edilmeyecektir. FETÖ’cüleri, PKK’lıları arkasına alıp siyasi dolandırıcılığa sapanlar milletimizin sabrını test etmesinler, aksi halde sonuçlarına katlanacaklardır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BUGÜNKÜ SANCILI SÜRECİ ATLATACAKTIR

Devlet Bahçeli bu krizin atlatılacağına dikkat çekerek, “Hiç kimse yangından mal kaçırmaya uğraşmasın. Hiç kimse ülkemizi karanlığa itmek için fırsat kollamasın. Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazları YSK en iyi şekilde sonuçlandıracaktır. Bu aşamaya kadar da mazbatasız, haksız, hukuksuz şekilde yetki ve unvan gaspına muhatapları tevessül etmesin. Gelişmeleri yakinen izliyoruz. Türkiye bugünkü sancılı süreci atlatacaktır” diye açıklama yaptı.

ERDOĞAN’DAN SEÇİMLERİN AKIBETİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Devlet Bahçeli bu kadar ciddi açıklamaları elbette ki önemli delil ve belgelere dayanır. Yine bugün de aynı mahiyette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklamalar geldi. Erdoğan’da muhtemel olarak eline ulaşan ve halen medya ile paylaşılmayan usulsüzlüklerle ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, tespit edilen şaibelerle ilgili kamera kayıtlarının da olduğunu söyledi. Erdoğan, bu tür konular karşısında daha önce Yalova'da olduğu gibi ‘yeniden seçime gidilir’ mahiyetinde açıklama yaptı.

"NEREDEYSE BÜTÜNÜ USULSÜZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarına itirazlar ve İstanbul’un durumu hakkında ki değerlendirmesinde, “Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için bu yola başvuruluyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz YSK’dır” dedi.

"ÖRGÜTLÜ BAZI EYLEMLER YAPILDIĞINI TESPİT ETTİK"

Erdoğan seçimlerdeki usulsüzlüklerin örgütsel eylem olduğunu tespit edildiğini belirterek, “Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz. Bizler de siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Zaten YSK’ya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl ne gibi yolsuzluklar yapılmış? Boş arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bu adımı atacağız” ifadesini kullandı.

BÖYLE DURUMLARDA YENİDEN SEÇİME GİDİLİYOR

Erdoğan, seçime olan itiraz ve süreçlerinin hukuk içerisinde devam ettiğini belirtirken, “Bizim de YSK’dan beklemek en tabii hakkımızdır. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor” diyerek süreç sonunda seçimin iptali başvurusu yapılacağına işaret etti.

"KİMSENİN 'SEÇİMİ KAZANDIM' HAVASINA GİRME HAKKI YOK"

Erdoğan açıklamasını şu şekilde sona sürdürdü; “Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur. Çünkü İstanbul’da bu işin çok daha huzurlu olabilmesi için burada hakikaten bütün yasal olarak müracaat edilmesi gerekli itiraz mercileri neresidir? İlçe, il seçim kurulu. Bir üstü YSK’dır. Bu itirazlar biter çıkan netice de başımız gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit.”

SAVCILIKLARA SUÇ DUYURUSU VAR GEREĞİNİ YAPARLAR

Erdoğan, ‘YSK'nın kararı nihai midir?’ sorusuna ise “Savcılıklara duyurular var o ayrı konu. Savcılıklar bunun da gereğini yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Biz YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız” diye cevap verdi.

İSTANBUL’DA SEÇİMLER YENİLENEBİLİNİR

Devlet Bahçeli’den sonra bugün açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından şunlar anlaşılmaktadır;

Seçimlerde usulsüzlükler yanlışlıkla değil bir organizasyon ile yapıldı.

Bu organizasyon içinde CHP ile birlikte FETÖ hatta PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de var.

Bu organizasyonda ilçe seçim kurulları ile birlikte sandık başındaki görevlilerde yer alıyor.

Bu iddialar bir çok belgeler ile ortaya çıktı. Hatta kamera kayıtları bile var.

Henüz medyaya verilmeyen belge ve kamera kayıtları ile İstanbul’da devam eden yeniden oy sayım sonrasındaki aşamada YSK’ya ilgili ilçe yada İstanbul Büyükşehir Belediyesi için gerekçelerle seçimin iptali istenecek.

İstanbul’da bu süreç Büyükçekmece’den başlayacak. Ve buna bağlı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iptalini de etkileyecek.

BÜYÜK OPERASYON GELİYOR  

Seçim sürecinde bu adımlar atılması ile ilgili elbette ki bu usulsüzlüklere karışan sandık görevlileri ve seçim kurulu memurları gözaltına alınarak sorgulanacak. Bu da seçimlerde şaibenin en büyük nedeni olacak. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal edilecek. Ancak bu karar tüm ilçeleri etkileyip etkilemeyeceği ise henüz netleşmiş değil.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.