AK Parti'den flaş karar: Ankara’nın 25 ilçesinde yeniden itiraz edecek

AK Parti'den flaş karar: Ankara’nın 25 ilçesinde yeniden itiraz edecek

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, başkent Ankara’da itiraz edilen seçim sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Şahin İl Seçim Kurulu’na 25 ilçe için yeniden itiraz edeceklerini açıkladı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, daha önce ilçelerde yaptıkları itirazı başkent Ankara'da itiraz edilen seçim sonuçları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

KUYUMCU TİTİZLİĞİ İLE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ

Şahin bu zamana kadar Ankara’da 25 ilçenin 12’sinde yeniden sayım işlemi gerçekleştiğini anımsatarak, “Seçime Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki'nin oyları bin 805 arttı. Bu, bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bu nedenle hukuki süresi içinde bugün ve yarın 25 ilçe için Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Kuyumcu titizliğiyle çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

AMACIMIZ ANKARA’NIN YAKIŞIK ŞEKİLDE YÖNETİLMESİDİR

İtiraz üzerine CHP'li aday lehine de ilerlemelerin söz konusu olduğunu belirten Şahin şöyle konuştu; “666 oyluk bir artış söz konusu oldu. Aradaki fark 1139 oy lehimize azalmış oldu. Birçok şehirde belediye meclis üyeliklerinde bariz üstünlüğümüz söz konusu. Anacımız Ankara'ya yakışık şekilde yönetilmesidir, belediye meclisi üyelerimiz görevini hakkıyla yapacaktır. Hukuki süreçlerle ilgili çalışmaları yoğunlaştırmış durumdayız. Seçimden sonraki ilk MKYK toplantısının 12 Nisan Cuma gerçekleşmesi yönünde. En büyük talebimiz bütün oyların yeniden sayılmasına dönüktür.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.