YSK Başkanı Güven: Açıklama yapacak bir şey yok

YSK Başkanı Güven: Açıklama yapacak bir şey yok

YSK Başkanı Güven "Süreç devam ediyor. Olağanüstü bir şey olursa konuşuruz. Daha önce takvimi size defalarca söyledim" dedi.

Yeni gelişmeler hakkında bilgi bekleyen basın mensuplarına karşı YSK Başkanı Güven'den itiraz sürecine ilişkin yeni açıklama geldi. Sadi Güven "Süreç devam ediyor. Olağanüstü bir şey olursa konuşuruz. Daha önce takvimi size defalarca söyledim" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Süreç devam ediyor. Olağanüstü bir şey olursa konuşuruz" dedi.

YSK Başkanı Güven, YSK binası önünde gazetecilerin sorusunu yanıtladı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan süreçle alakalı soruya Güven, "Açıklama yapacak bir şey yok. Süreç devam ediyor. Olağanüstü bir şey olursa konuşuruz. Daha önce takvimi size defalarca söyledim" cevabını verdi.

Öte yandan AK Parti İstanbul ve Ankara’da tespit ettikleri bir çok usulsüz belgelerle iki ilin tüm ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Bu itirazın kabulünden hemen sonra CHP oy sayımlarının durdurulmasını istemiş ve sayımlar durmuştu. Dün sabah saatlerinde YSK yeni bir karar ile alınan sayım kararının devam ettiğini bildirmiş ve oylar yeniden sayılmaya başlamıştı.

Dün akşam saatleri itibariyle İstanbul’da 15 ilçenin 12’sinde geçersiz oylar 3 ilçede ise tüm oylar sayılmaya başlanmıştı. Yine Ankara’da 11 ilçede geçersiz oyla sayılmaya başlanmıştı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.