Akşener yine uçtu! "Sessiz kalmayacağız"

Akşener yine uçtu! "Sessiz kalmayacağız"

31 Martın tek kaybedeni olarak görülen İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nın İstanbul kararını Demokrasiye yapılan darbe olarak görüp sessiz kalmayacağını söyledi.

Bir ayı aşkın İstanbul seçim usulsüzlükler tartışmasına YSK, 4'e karşı 7 üyenin oyla noktayı koydu. YSK böylece aldığı seçim iptali ile AK Parti ve MHP'nin iddialarını da doğrulamış odu.  

YSK ÜYELERİNİ TEHDİT ETMEKTEN GERİ KALMAMIŞTI 

AK Parti ve MHP'nin YSK'ya olağan üstü itirazından itibaren itiraz süreci nedeniyle ülkede kaos olduğunu iddia ederek niyetini ortaya koymuş ve her fırsatta YSK üyelerini tehdit etmekten geri kalmamıştı. Akşener'in İstanbul için bu çıkışları ise 31 Martın tek kaybedeni olarak görülen İYİ Parti'nin iç çekişmesini farklı noktalara çekmek amaçlı olduğu konuşulmuştu. 

MİLLETİN İRADESİNİN ÇİĞNENDİĞİNİ İDDİA ETTİ

YSK'nın İstanbul kararının ardından Başkanlık Divanı’nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir basın toplantısı düzenleyerek karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener bir çok usulsüzlüğün iddialarıyla YSK'nın verdiği İstanbul kararını milletin iradesinin çiğnendiğini iddia etti. 'Bu tarihi unutmayın' diyen Akşener, yine kararın demokrasisinin kirlendiği tarih olarak nitelendirmesi ile birlikte ülkemizin dünyaya rezil edildiğini savundu. 

SANDIKTA KİM DARBE YAPTI?

FETÖ'nün kurduğu iddialarının devam ettiği İYİ Parti'nin Gebel Başkanı Meral Akşener, YSK'nın İstanbul kararını darbe olarak nitelendirdi. AK Parti ve MHP'nin araştırmalarında da bir çok bulgu da sandıkta darbe girişimi yaşandığı ibarelerine rastlandı. FETÖ militanlarının ilçe seçim kurullarındaki kripto isimlerin 140 bini aşkın sandık kkrulu başkan veya üye devlet memuru listesi yerine halen araştılmaya devam edilen 20 binlik sivilden isimler ile seçimlere hile karıştıran FETÖ koordinesinde CHP ve İYİ Parti destekli bir sandık darbesi üzerinde duruluyor. 

Ancak FETÖ'cü Emre Uslu'nun 'Sizi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz' güzellemelerine 'İnşallah, inşallah, sizin de desteğinizle' diye cevap verip ardından bu mahiyette ki mesajların bir çoğunu silmek zorunda kalan Meral Akşener, YSK'nın İstanbul seçimlerini darbe olarak gördüğünü açıkladı. 

"İTTİFAK ORTAĞIMIZ İLE YAPACAĞIM İSTİŞARENİN ARDINDAN..."

15 Temmuz gecesi sessizliğe bürünen ve ancak 16 Temmuz saat 11.00'de bir TV'ye bağlanarak ortaya çıkan Akşener, YSK'nın kararını darbe olarak gördüğü iddialarını şu şekilde sürdürdü: "Üniformalı darbe girişimlerini geride bırakan bu sivil darbenin mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimizde yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İYİ Parti olarak parti içinde ve ittifak ortağımız ile yapacağım istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı yapacaklarımızı aziz milletimizle paylaşacağız."

AKŞENER 25 BİN KİŞİYLE BEŞTEPE'YE YÜRÜYECEĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Meydan Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, MHP'deki genel başkan adaylarından Meral Akşener'in '25 bin kişiyle Beştepe'ye yürürüm' dediğini açıklamıştı. Bu açıklamanın yapıldığı tarih de 31 Mart 2016'dır. Yani 31 Mart yerel seçimlerden tam 2 yıl önce. 

Ömer Şahin, FETÖ adına MHP'yi ele geçirmeye kalkışan Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm. Camide de namaz kılarım" dediğini yazdı. 

"BEŞTEPE'YE YÜRÜRÜM, CAMİDE DE NAMAZ KILARIM"

Ömer Şahin'in Meydan Gazetesi'ndeki köşesindeki yazısında,'Erdoğan’a gönderilen mesaj Akşener’e tam da “Asena” dedirtecek türden' diyerek şunları kaydetmişti: “Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm. Camide de namaz kılarım.”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.