Ankara kulisleri bunu konuşuyor Erken seçim 

Ankara kulisleri bunu konuşuyor Erken seçim 

Henüz İstanbul seçimleri netleşmemişken, yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybeden AK Parti'nin kulislerinde 2020 yılında bir erken seçim ihtimalinin konuşulduğu iddia ediliyor.

Eski Hürriyet yazarı ve Millet İttifakı'na destekleri ile bilinen Murat Yetkin mecliste bulunan tüm partilerin hiç birisinin konu hakkında bir açıklaması olmamasına rağmen ve İstanbul seçimlerinin akıbetinin yaklaştığı şu günlerde ilginç bir iddiayı ortaya attı. 

Yetkin, yerel seçimlerde büyükşehirleri elinden kaybettiğine dayandırarak AK Parti'de erken seçim kulisleri dolaştığını iddia etti.

Yetkin'in "Ankara kulisinde üç derin soru" başlıklı köşe yazısında ilgili bölümde şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış kamuoyunu Türkiye’de 2023’e dek seçim yapılmayacağına dair teminat vermesine karşın, önümüzdeki 2020 yılında bir erken seçim ihtimali Ankara siyaset kulisinde son birkaç gündür giderek yayılmaya başladı. Bu ihtimalin konuşulur olmasında başlıca etken, Erdoğan ile Bahçeli arasında satır aralarında devam eden “Cumhur İttifakı mı, Türkiye İttifakı mı?” tartışması.

Erdoğan’ın Türkiye İttifakı söylemiyle MHP ile ortaklık nedeniyle oylarını alamadığı Kürt seçmenden ekonomiyi ön plana koyan şehirli modernistlere dek değişik kesimleri hedeflediği anlaşılıyor ki, “kızgın demiri soğutmak” önerisi de bunun parçasıydı. AK Parti bünyesinde ittifaktan karlı çıkanın MHP olduğu saptamasına karşın, Bahçeli “Cumhur İttifakından başkasına ihtiyacımız yok” söylemiyle Erdoğan’a, iktidarını sürdürmesi için kendisine mecbur olduğunu hatırlatıyor; kendisine Cumhurbaşkanını “denge ve denetleme” görevi biçmesi de bunun parçası."

YETKİN BUNU AKİF BEKİ'NİN YAZISINA DAYANDIRIYOR

Yetkin bu iddialarını ise şu anda muhalifler grubunda olan Karar hgazetesi yazarı Akif Beki'nin yazısına dayandırarak yazısını şu şekilde bitirdi: "Erdoğan’ın eski sözcüsü Akif Beki, Rus Sputnik kanalında, Bahçeli’nin çıkışları sonrası Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı” söyleminden vaz geçmekte olduğu yorumunu yaptı. Bahçeli’nin Erdoğan üzerindeki baskıyı sürekli hatırlatmak için test edilip onaylanmış yöntemi ise sandığa gitmek.

Aslında 2019 sonu için öngörülmüş Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişi, Binali Yıldırım’ı devre dışı bıraktırarak 2018 erken seçimine aldırması bunun son örneğiydi. 2002 yılından bu yana Bahçeli’nin sandık çağrısı yapıp da sandığa gidilmediği bir örnek yok."  

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.