Bahçeli: İstanbul'da yeniden seçime gidilebilir

Bahçeli: İstanbul'da yeniden seçime gidilebilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "seçimler yenilenebilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda önemli açıklamalar yaptı.

Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra uygulanan ilk mahalli idareler seçimidir. Mahalli idareler seçiminin geçmişte kazandığı öneme artı olarak yeni sistemle uygun bir şekilde çalışabilmek açısından önem bir kat daha artmıştır. Seçimlerden sonra her seçimde olduğu gibi rakamlar sayım sırasındaki farklılıklar her siyasi partiye her adaya göre anlayış farklılığı ortaya konmak suretiyle itirazlar ortaya konmaktadır" dedi. 

YSK KARARINI VERMELİDİR 

Devlet Bahçeli İstanbul seçimlerinin sonuçlarına dikkat çekerek açıklamasına şu şekilde devam etti; "Fakat şuan için bazı yerlerde itirazlar cevap bulmakla beraber özellikle ekonomik, sosyal hayatta önemli yeri olan İstanbul'da ise bir kargaşa yaşanmaktadır. Seçimlerin hemen arkasından 29 bin oy farkı olduğu ortaya konmuştur ve bu 29 bin oy farkını değiştirebilecek itirazlar üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. O günden bugüne önemli değişiklikler kendini göstermiştir. Ama şimdi böyle bir sürecin içerisindeyken işi kargaşaya, aceleciliğe, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın İstanbul'u tartıştıracak bir zemine Türkiye'yi sürüklemek doğru değildir. YSK karar ne ise vermelidir."

SANDIĞA BİR KEZ DAHA GİDİP TÜRKİYE'Yİ HUZURLU KILMAK GEREKİR

Devlet Bahçeli sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzura kavuşturmak gerektiğini belirterek, "Bütün bunlara rağmen ortada hala seçimin üzerindeki yaklaşımlar Türkiye'yi huzursuzluğa itebilecek bu hatalardan kurtulmanın yolu yine demokrasi içerisinde aranmalıdır. Seçim sonuçları toplum vicdanında yer bulmadıysa yeni bir seçim de düşünülebilir. 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yapılabilir. Madem ki her konuda iddialısınız seçimin yenilenmesinde de bu iddianızı devam ettirebilirsiniz. Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir. Sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzurlu kılmak gerekir" dedi.

ANKARA YORUMU: "AKLANMADAN PAKLANMADAN..."

Devlet Bahçeli bir çok büyükşehirlerde olduğu gibi PKK'nın siyasi uzantısı HDP tarafından tam desteklenen CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da açıklamalarda bulundu.

'BENİM BELEDİYE BAŞKANIM' DİYEMEM

Bahçeli, Mansur Yavaş hakkında, "Mazbatayı almıştır. Ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Ankara'nın yeni başkanına yaklaşımım aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem" dedi.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.