Bahçeli Trump’a seslendi: Ver FETÖ’yü al Papazı!

Bahçeli Trump’a seslendi: Ver FETÖ’yü al Papazı!

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Bahçeli, ABD’ye ateş püskürdü ve çok sert ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit eden Amerika Birleşik Devleti’ne sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir” dedi.

Türkiye ile ABD arasında yaşana Papaz Brunson krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli’nin hedefinde ABD’de vardi. Bahçeli yaptığı açıklamayla Amerika Birleşik Devleti’nin yerden yere vurdu.

Öte yandan Bahçeli, ‘Askıda ekmek var’ projesiyle ilgili de önemli ifadeler kullandı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan ABD'ye yüklenen Bahçeli, "On yıllardır müttefiklik hukuku içinde bulunduğumuz ABD, Evanjelistlerin dolduruşuna gelip bir Papazı bahane göstererek Türkiye’yi tehdit etmektedir. Bu ayıptır, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortaklığa gölge düşürmektir, haddi ve hududu aşmak demektir. Malum Papaz serbest bırakılmazsa yaptırım uygulayacaklarmış! Bu üslup küstahça değil midir? Buyurgan, bulanık ve buruşmuş bir tavır sayılmayacak mıdır? Türkiye’nin tehditlere pabuç bıraktığı nerede görülmüş, nerede duyulmuştur? Türkiye-ABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir Papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD BAŞKANINA NET MESAJ

ABD Başkanı Donald Trump'a net bir mesaj gönderen MHP lideri, "ABD Başkanı Papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ’cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir. Türkiye tam bağımsız, tam bağlantısız bir ülkedir. Onun bunun ağzına bakmadık, bakmayacağız. Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Tehdit acizlerin zaafı, korkakların zayıflığıdır. Kaldı ki, Türk milletine tehdit işlemez, tarihin hiçbir döneminde de işlememiştir. Papazı isteyen ABD, Pensilvanya’daki haini verirse her hal ve şartta bir takas imkân ve ihtimali doğabilecektir. Nasıl olsa, suçluların, ajanların ve hainlerin değiş-tokuşuna Soğuk Savaş yıllarında epey tesadüf edilmiştir. Kanaatim odur ki, ya bir yol ağzında, ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir…" dedi.

iyi-parti-005.jpg

BAHÇELİ'DEN ASKIDA EKMEK AÇIKLAMASI

Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden askıda ekmek uygulamasına ilişkin de bir açıklama yaptı, MHP lideri, "Askıya koyulan her ekmek mazlumları sevindirecek, masumları şevklendirecek, sofraları şenlendirecektir. Bunun yanında Türk-İslam kültürünü gelecek nesillere gurur ve şuurla taşıyacaktır. Askıya ekmeği koyalım arşa Türk emek ve erdeminin damgasını vuralım. “Ekmek-Tuz Hakkı” Türk kültürünün müşfik bir mükâfatıdır. İnsanidir, vicdanidir, ahlakidir, İslamidir. Ayrıca barış ve kardeşliğin mahsulüdür. Bu hakkı bilmeyenler, bu hakkı tanımayanlar Türk milletine aba altından sopa göstermeye kalkışırlarsa en başta kendileri kaybedecektir" diye konuştu.

emre-uslu-tweet.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.