Bahçeli'den flaş soru; Yavaş olay yerinden neden kaçtı?

Bahçeli'den flaş soru; Yavaş olay yerinden neden kaçtı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yumruklu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu olayı hakkında, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş neden Bıraktı kaçtı“ diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya Ankara Çubuk’ta yapılan saldırı ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında çok konuşulacak bir tespitte bulundu.

Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı toplantısının ardında yazılı bir açıklamada bulundu. 31 Mart Mahalli idareler seçimi ve Şehit cenazesinde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini dile getiren Bahçeli şunları kaydetti;

“31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden hemen sonra düşmesi ve yatışması beklenen siyasi tansiyon bilakis günden güne artış göstermiş, kışkırtılan ve kutuplaşmayla birlikte yaygınlık kazanan gerginlik süreci tehlikeli bir noktaya gelmiştir.

CHP TARİHİ İSTİKAMETİNDEN SAPMIŞTIR

Mehmetçik katilleriyle örtülü ittifak yapanların, HDP’yle aynı kareye girenlerin, YPG’ye terör örgütü demekten acziyet yaşayanların protesto edilmeleri neredeyse kaçınılmaz iken, adeta meydan okur gibi, hiçbir tedbir almadan, güvenlik güçlerini bilgilendirmeden, şehit ailesine bilgi vermeden şehit cenazesine katılmaları eğer gaflet değilse, kesinlikle bir gizli gündemin sonucudur. CHP’nin, HDP ve PKK ittifakı sıcaklığını hala korurken yöre halkının infialini ve galeyana gelme ihtimalini hesaba katmamak hem ufuksuzluk hem de siyasi mağduriyet tesis etme hazırlığıdır.”

MANSUR YAVAŞ NEDEN KAÇTI?

Bahçeli açıklamasında Mansur Yavaş’ın neden olay yerinden kaçtığını sorarak, "Olayların içinde parmağı olup olmadığı analiz edilmelidir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Şehit cenazesinde yapılan sorumlularının yakalandığını ve gözaltına alındığını belirten Bahçeli açıklamasını şu şekilde devam etti;

“Her şey hukuk içinde yürütülmektedir. Kuşkusuz menfur saldırı bütün yönleriyle, bütün unsurlarıyla incelenmeli, adli ve idari soruşturma ve kovuşturma süreçleri derinleştirilerek temin ve takviye edilmelidir. Gizli kapaklı hiçbir şey kalmamalıdır.

Provokasyon varsa, oyun varsa, tuzak varsa, organize bir tertip ve tezgâh kurulmuşsa mutlaka deşifre edilip sonuçlar milletimizle paylaşılmalıdır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın olay mahallinden Genel Başkanı’nı bırakıp kaçması titizlikle araştırılmalı, olayların içinde parmağının olup olmadığı analiz edilmelidir."

kilicdaroglu-mansuryavas.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.