Başsavcılık'tan 'Barış Pehlivan darp edildi' iddiasına açıklama geldi

Başsavcılık'tan 'Barış Pehlivan darp edildi' iddiasına açıklama geldi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv'de yayınlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın darp edildiği iddiası hakkında açıklama yaptı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada "Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği iddiası asılsızdır" denildi.

DARP İDDİALARINA YANIT GELDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında "Silivri Cezaevinde bir gardiyanın Barış Pehlivan'ın sırtına vurarak darp ettiği" iddiası üzerine Silivri Cezaevi Savcılığımız tarafından olay incelenmiştir.

 

İDDİALAR ASILSIZDIR

Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan'ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir.

Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi İdaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

BARIŞ PEHLİVAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Gazetecilerin haksız şekilde tutuklanmasından sonra bu açıklamaya şüpheyle yaklaşmamız garipsenmesin. Barış Pehlivan’ın cezaevine girişinden koğuşa gidene kadar ki tüm görüntüleri “dakika dakika” paylaşın, kamuoyu ikna olsun. Aksi lafı güzaf! Önceden de duyurduğumuz gibi bu konudaki suç duyurusunu Pazartesi günü yapacağız ve Barış Pehlivan’ın cezaevinde geçirdiği tüm saatlere ilişkin görüntülerin dosyaya celbini talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

odatv-darp.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.