İmamoğlu: Aradaki fark 19 binin üzerinde

İmamoğlu: Aradaki fark 19 binin üzerinde

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin 11 bin 109 oyumuz arttı açıklamasına 1 Aradaki fark 19 binin üzerinde” diye cevap verdi.

CHP’li Ekrem İmamoğlu, yeniden yapılan sayımlardaki son durumu açıkladı. AK Parti’nin 11 bin 109 oyumuz arttı” açıklamasına cevap veren CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, “Bir uyarıyı yapmak zorundayım bizim ilçede sayım bitti artık görevim bitti gibi bir yanlışa düşmesin. Bu iş bitene kadar bütün arkadaşlarımın bulundukları yerlerdeki görevlerine devam etsinler” dedi.

İmamoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Süreç devam ediyor 11 ilçede geçersiz oyların sayımı bitti. Diğer ilçelerde devam ediyor. Aradaki fark 19 binin üzerinde. Yaptığımız hesaplamalara göre tüm oylar sayıldığında bile aradaki 18 bin civarında kalacak. Süreç devam ediyor. 11 ilçede geçersiz oylar sayıldı. 18 bin ile 20 bin arasındaki fark korunarak bu süreç tamamlanacak. Geçersiz oyların sayılmasının bizi getireceği sonuç budur. Burada tabi çok kritik bir şey var; kameralar önünde başka sayımlar yapılsın, şu olsun bu olsun diyen yetkili arkadaşlar, ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir sistemini ağızları dolu dolu anlatırken, seçimden sonra oradaki hakime, memure, oradaki müdüre hatta vatandaşlarımıza, hatta AK Parti adına katılan vatandaşlarımıza bile güvenmeyerek kameralar önünde sayım çağrısı yapmalarını çok acı buluyorum.”

FIRSATIM OLSA 365 GÜN ANITKABİRE GİDERİM

İmamoğlu, geçersiz oylarda 545 sandık sayıldığı ve kendisinin 11 bin oyunun düştüğü açıklamalarına karşı, ‘Öyle değil’ diyerek şu şekilde konuştu: “Fırsatım olsa senenin 365 günü Anıtkabir’e giderim. Dua ederim minnet duygularımı dile getiririm. Gitmeden de ederim. Onun silah arkadaşı olan dedemi anarım. Anıtkabir’e gitmek sağa sola gitmek değildir memlekete olan özendir giderim yine de giderim. Anıtkabir’de ziyaretimin sonrasındaki yazdığım metin bence beni eleştirenler tarafından okunması gereken güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Benim imzamı eleştiriyorlar.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.