Binali Yıldırım’dan son açıklama Aradaki farkın azaldığını görüyoruz

Binali Yıldırım’dan son açıklama Aradaki farkın azaldığını görüyoruz

Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım yeniden sayılan sandıklardaki durum hakkında, “Sayım devam ettiği için sürekli değişkenlik gösteriyor. Ama belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım itiraz süreci ve gelişen son konular hakkında açıklama yaptı.

Seçim sonuçlarının karşılıklı itiraz yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bunların değerlendirildiğini belirterek, “Bir yandan da sayımlar devam ediyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. YSK bütün bu süreci yönetecek. Daha sonra da kararını açıklayacaktır” dedi.

"ARADAKİ FARKIN AZALDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Değişik ilçelerde sayımların devam ettiğini hatırlatan Binali Yıldırım şöyle konuştu; “Sayım devam ettiği için sürekli değişkenlik gösteriyor. Ama belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarının teşkil ettiği heyetler yapıyorlar. Bu detayları güncel olarak benim aktarmam doğru olmaz. Sağlıklı da olmaz. Sadece söyleyeceğim şudur. Her şey yasalara uygun olarak çalışmalar devam ediyor. Bir yandan eksiltilmişler, kaydırmalar YSK tarafından yapılıyor. Bir yandan da yeniden sayımla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Bu çalışmalar bitinceye kadar bu devam edecek. Şu anda işlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü işin sahibi YSK’dır.”

RAKAMSAL OLARAK VERİ AÇIKLAMALARI DOĞRU BULMUYORUM

Sayımların ve sürecin yasalara uygun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini aktaran Yıldırım, “Bir yandan eksik girişler kaydırmalar kontrol ediliyor. Sayımlarla ortaya çıkan rakamlar işleniyor. Şu anda işlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz. YSK yeni sayımların sonuçlanmadan ve açıklamadan yok oylar yükseliyor yok azalıyor diye açıklamaları doğru bulmuyorum. Bunlara gerek yok ve lüzumsuz buluyorum” dedi.  

İMAMOĞLU’NUN KAZANDIK’ AÇIKLAMASI

CHP İstanbul adayının seçimi kazandıklarına dönük açıklamalarına da değinen Yıldırım, “Benim o gün seçim akşamı 11,25’te bana gelen bilgiler, o günkü sayım sonucuna göre yaptığım bir açıklamadır. Bundan ibarettir, sonra devam edince şartlar değişti” dedi.

İMAMOĞLU NEDEN ANKARA’DA HDP’Yİ ZİYARET ETMEDİ?

HDP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın ‘HDP’yi ziyaret edecek misini’ sorusuna ‘Onu ajans karar verecek’ diye cevap vermişti. Bu durum Binali Yıldırım’a da soruldu. Yıldırım ise, “İlla cevap vermem gerekiyorsa, alacağını aldı, onlarla işi bitti. Belki onun için ziyaret etme ihtiyacı duymadı” diye değerlendirdi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.