CHP İstanbul’da ısrarlı: Mazbatamızı verin

CHP İstanbul’da ısrarlı: Mazbatamızı verin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki oy sayımına ilişkin, "Aradaki fark 18 bin 742'dir. Normal koşullarda kapatılacak bir fark değildir. Sayın İmamoğlu mazbatasını almalıdır" dedi.

CHP’den peş peşe açık açıklamalar geldi. Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ardında da CHP İstanbul belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçime yapılan itiraz ve sonuçları hakkında açıklama yaptı.

İMAMOĞLU MAZBATASINI ALMALIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'da yeniden yapılan oy sayımıyla ilgili, "Aradaki fark 18 bin 742'dir ve normal koşullarda kapatılacak bir fark değildir. Sayın İmamoğlu mazbatasını almalıdır. Say, olmadı bir daha say, olmadı seçim iptal et demek demokrasiye darbedir" dedi.

İstanbul'daki oy sayımıyla ilgili son durumu da açıklayan Öztrak, "17 ilçede geçersiz 119 bin 652 oy sadece 2 bin 184 oy AK Parti adayına 785 oy da İmamoğlu'na yazılmıştır. Aradaki fark 18 bin 742'dir ve normal koşullarda kapatılacak bir fark değildir. Sayın İmamoğlu mazbatasını almalıdır. Herkesin hakkına saygılıyız ama kendi hakkımızı da yedirmeyiz. Say, olmadı bir daha say, olmadı seçim iptal et demek demokrasiye darbedir" diye konuştu.

AK PARTİLİ HEMŞEHRİLERİM ÜZÜLÜYOR

Formun Üstü

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan Anıtkabir ziyareti ile ilgili açıklamalarına da değinen İmamoğlu, "Karar tamamen bana aitti. Öncesinde aldığım bir karardı" dedi.

İmamoğlu AK Partililerin üzüldüğünü iddia ederek şöyle konuştu; “Matematik ortada inanın hiçbir şey değişmeyecek. Sayıma itirazımız yok. Günün sonunda gerçekten en fazla AK Partili hemşerilerim üzülüyor. AK Parti'ye oy da vermiş olsalar gelip beni tebrik ediyorlar. Böyle bir çabayla olmaz. Şimdi şunu da bunu da sayalım diyorlar. Nereye kadar? Biz de kazandığımızı biliyoruz. Ama bunu anlamak ve kabul etmek istemiyorlar. Kendi partilerinde siyaset yapan insanları da mağdur etmezler.”

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.