CHP ile HDP’nin İSKİ pazarlığı! Kaftancıoğlu projesi mi?

CHP ile HDP’nin İSKİ pazarlığı! Kaftancıoğlu projesi mi?

31 Mart sonucunda itirazlardan dolayı yeniden sayım nedeniyle İstanbul’da seçimler sonuçlanmadığı halde CHP adayı İmamoğlu kendisini başkan ilan ederken megakentte bazı kurumların HDP ile paylaşma pazarlığı yapıldığı iddia edildi.

Bilindiği üzerine PKK’nın siyasi uzantısı HDP başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bir çok büyükşehirde CHP-İYİ Parti, adaylarını destekleyeceğini açıklamıştı.

Seçim sonrası iki megakentte bir çok ilçeleri alan Cumhur İttifakı’nın büyükşehirde oylarının geride kalması şüphe uyandırdı. Bunun üzerine araştırma yapan AK Parti yöneticileri seçimlerde bir çok usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Parti yetkilileri İstanbul ve Ankara’da tüm ilçelerde oyların yeniden sayılması için seçim kurullarına başvurdu. Bu süreçte seçim sonuçlarının açıklandığı 31 Mart akşamı CHP adayı defalarca ve bir panik halinde sürekli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu her açıklamasında kesinleşmeyen sonuçlara rağmen kendisini büyükşehir belediye başkanı olarak ilan etti.

CHP’Lİ İMAMOĞLU NİYE BU KADAR PANİK YAPIYOR?

İmamoğlu bununla da kalmadı 2 Nisan’da resmi twitter hesabını ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ diye güncelledi. İmamoğlu’nun yine çok tepki çeken Anıtkabir ziyaretinde Özel Deftere yazdığı mesajın altına yine İBB Başkanı diye imza attı.

CHP’li İmamoğlu seçim öncesi de söylediği gibi seçimden bir gün sonra da ‘Bana HDP’liler de oy verdi’ diyerek oyların çoğunluğunun almasını buna bağladı. Ancak durum hiç de böyle değildi. Bir çok sandıkta yapılan usulsüzlükler yapılan yeni sayımla düzeltildi. Böylece İmamoğlu’nun oylarının PKK sempatizanı ve HDP olaylarıyla değil bir iddiaya göre CHP’nin FETÖ, PKK, HDP işbirliği ile sandıklarda yapılan usulsüzlüklere bağlandı.

PKK SEMPATİZANI VE HDP OYLARININ ALMA PROJESİ

Yerel seçimlere AK Parti ile MHP’nin ortaklığı Cumhur İttifakı ile giderken diğer tarafta ise CHP-İYİ Parti’nin resmen açıkladığı Millet İttifakı vardı. Ancak HDP’li yöneticiler seçim boyunca aday çıkarmadıkları İstanbul, Ankara ve İzmir gibi tüm büyükşehirlerde CHP-İYİ Parti adaylarını destekleyerek AK Parti ve MHP’ye kaybettireceklerini açıklamıştı.

İSTANBUL’DA CHP-İYİ PARTİ+HDP+PKK İŞBİRLİĞİ PROJESİNİN MİMARI KAFTANCIOĞLU MU?

CHP hem Ankara’da hem de İstanbul’da sağ kimlikli iki aday çıkardı. Böylece İYİ Parti, Saadet Partisi gibi sağ partilerden rahat oy alınması hedeflendi. Yine CHP PKK gibi aşırı sol ve militan yapılardan da oy alma projesi yapıldı. Sosyal medyada yapılan iddialara göre CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu bu süreçte PKK’nın siyasi partisi olan bir çok HDP’li isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

CHP İLE HDP ARASINDA İSKİ PAZARLIĞI İDDİASI

Bu görüşmelerde en dikkat çeken isim ise Emine Beyza Üstün oldu. İddialara göre 25. Dönem HDP Milletvekili olan Emine Beyza ile Kaftancıoğlu görüşmesinde CHP adayının kazanması halinde İSKİ Müdürlüğü için anlaşıldı. Buna göre geçmişte İSKİ skandallarıyla gündeme gelen CHP büyükşehirde belediye başkanlığını kazanırsa İSKİ’yi PKK uzantısı HDP’li bir isme teslim edecek. Peki CHP’nin iddia edilen bu taahhütlünde yer alan HDP’li kişi kimdir?

İSKİ SÖZÜ VERİLEN ÜSTÜN KİMDİR?

Emine Beyza Üstün, 1957’de Eskişehir’de doğdu. Mühendis olan Üstün Anadolu Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde doktora yaptı. 1982’de araştırmacı olarak göreve başladığı YTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünde 2015 genel seçimlerine kadar öğretim üyesi olarak, 2000 – 2009 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsünde ders görevlendirmeli olarak görev yaptı.

SU VE SU HAVZALARININ TİCARETLEŞTİRİLME PROJESİ BULUNUYOR

Araştırmalarını su havzalarının kirlilikten etkilenmesi, kirliliğin sucul sistemde ve canlılarda yarattığı etkiler, su havzalarının korunması, su havzalarında yaşayan çevresel farkındalıklar, endüstriyel atık ve kontrolü konularında yürüttü. Suyun ve su havzalarının ticarileştirilmesine karşı Anadolu’da yürütülen mücadelelerin içinde yer aldı. Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu, Halkların Demokratik Kongresi ve Eğitim-Sen üyeliklerinde bulundu. HDP’li Üstün, 1 çocuk annesidir.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.