Birçok filme konu olmuştu, NASA açıkladı: Paralel Evren var mı?

Birçok filme konu olmuştu, NASA açıkladı: Paralel Evren var mı?

Paralel evren var mı? Paralel evren nedir? İşte NASA'nın paralel evren ile ilgili açıklaması ve paralel evrenin tanımı

ABD’nin uzay programı NASA yıllardır paralel evrenin varlığı işe ilgili bir kanıt arıyordu ve nihayet bazı bulgulara ulaştı. NASA destekli olarak yapılan bir araştırmanın sonuçları, paralel evrenlere kanıt bulunmuş olunabileceğini iddia ediyor. Paralel evrenin varlığı şimdiye kadar bilimsel bir kanıt bulunamadığı için hayal gücünün ötesine taşınamamıştı.

Peki, Paralel evren var mı? Paralel evren nedir? İşte NASA'nın paralel evren ile ilgili açıklaması ve paralel evrenin tanımı

Hawaii Üniversitesi’nden Peter W. Gorham tarafından yürütülen araştırmada bulunan veriler paralel evrenin olabileceği iddialarına neden oldu. Peter W. Gorham liderliğindeki bu araştırma grubu, Antarktika buzullarının yüksek enerjili nötrinolarla etkileşime girdiğinde yaydığı radyo dalgalarını tespit eden özel olarak tasarlanmış bir balon kullanıyor. Balonun üçüncü uçuşu sırasında bilim insanları, önceki uçuşlardan gelen verileri tekrar gözden geçirmeye karar verdiler. Sinyal uzaydan değil, daha çok yerin altından geliyor gibi görünüyordu.

Araştırmada görev alan bir araştırmacı bulunan bu kanıtlarla ilgili şu açıklamaları yaptı: Araştırmadaki "bu sinyalleri açıklamak, bizimkiyle aynı büyük patlamada yaratılmış ve paralel olarak var olan karmaşık ve başka bir evrenin varlığını gerektiriyor. Bahsettiğimiz bu paralel dünyada, her şey ters bir şekilde pozitif-negatif olarak, sol-sağ olarak işliyor ve zaman geriye doğru gidiyor.”

 

Peki Paralel evren nedir?

 

Çoklu Evrenler yaygın olarak kullanılan adıyla paralel evren kavramı, Büyük Patlamanın yanı sıra, diğer fizik problemlerine de bir çözüm sağlamaya adaydır. Çoklu evren sonlu ve sonsuz var olan olası evrenlerin hipotezsel bütünüdür ve bu evrenler var olan her şeyi -bütün mekan, zaman, madde ve enerji ile birlikte fizik kanunları ve fiziksel değişimleri- kapsar. Bu evrenlere "paralel evrenler" ya da "alternatif evrenler" de denir.

Çoklu Evrenler’de özel bir evren olmadığı gibi, tek bir Çoklu Evren modeli de yok.

Paralel Evren konulu Dizi ve Filmler:

Paralels (2015)

Aile Babası (2000)

Rastlantının Böylesi (1998)

Another Earth (2011)

An... (2012)

Paralel Evren (2013)

Frekans (2000)

Sliders -dizi- (1995-2000)

Yaşam Şifresi (2011)

Yeniden Sev Beni (2003)

Kelebek Etkisi (2004)

John Malkovich Olmak (1999)

Bay Hiçkimse (2009)

Yarının Sınırında (2014)

Maymunlar Cehennemi (1968)

Star Trek (2009)

Bugün Aslında Dündü (1993)

The Elegant Universe -mini dizi- (2003)

Fringe -dizi- (2008-2013)

Dark (2019)

The Stranger Things (2018)

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.