Boşnaklar PTT'nin bastırdığı o pula tepki gösterdi! 

Boşnaklar PTT'nin bastırdığı o pula tepki gösterdi! 

Srebrenitsa Katliamı'nı inkar ettiği gerekçesiyle Bosnalıların tepkisini çeken eski Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dodik’in resmi Antalya'da hatıra pullarına bastırıldı.

Antalya'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci için özel olarak bastırılan PTT pulunda eski Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dodik’in resmi de yer adlı. Bosnalı Müslümanlar, Dodik'in Srebrenitsa Katliamı'nı inkar eden bir kişi olduğunu belirterek pul bastırılmasına tepki gösterdi.

Boşnak vatandaşlar sosyal medyada, “Boşnaklar olarak PTT’yi kınıyoruz. PTT, binlerce Boşnak Müslümanın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı için, ‘Uydurma’ diyen Bosnalı Sırp milliyetçisi Milorad Dodik için pul bastırmış. Bu yanlışlığın bir an evvel düzeltilmesini istiyoruz” tepkisinde bulundu.

Resmi pulun Antalya'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Zirvesi Dışişleri Bakanları Toplantısı için özel olarak bastırıldığı öğrenildi. GDAÜ dönem başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte ortak deklerasyon kabul edildi. Dönem başkanlığının resmi olarak 1 Temmuz 2021’de Yunanistan’a devredileceği açıklandı.

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.