Büyükçekmece'de sahte seçmen skandalı Tutuklu sanığın ifadeleri ortaya çıktı

Büyükçekmece'de sahte seçmen skandalı Tutuklu sanığın ifadeleri ortaya çıktı

Büyükçekmece ilçesinde sahte seçmen kaydı ile seçimlere şaibe karıştıranların tutuklu sanığı beledidye nüfus sorumlusu Mehmet Özgür Samanlı’nın polis ifadesi ortaya çıktı.

Büyükçekmece ilçesinde sahte seçmen kaydı ile seçimlere şaibe karıştıranların tutuklu sanığı beledidye nüfus sorumlusu Mehmet Özgür Samanlı’nın polis ifadesi ortaya çıktı.

Büyükçekmece'de yaşanan sahte seçmen skandalına ilişkin ve seçimlere şaibe karıştıran isimlerin tutuklu sanığı Mehmet Özgür Samanlı’nın ifadeleri her şeyi açıklıyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan, ancak İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde görevlendirilen ve ilçede sahte seçmen kaydı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Özgür Samanlı’nın polis ifadesine ortaya çıktı.

Samanlı'nın, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde oturanların da bulunduğu ve Büyükçekmece’ye ilçesine kaydını taşıdığı 353 kişinin tamamının da sahte seçmen olduğu ortaya çıktı.

mehmetozgursamanli.jpeg

Mehmet Özgür Samanlı

SEÇİM KANUNUNA MUHALEFET ETMEKTEN TUTUKLANDI 

Resmi belgede sahtecilik ve 298 Sayılı Seçim Kanunu'na muhalefet etmekten tutuklanan Mehmet Özgür Samanlı; aralarında Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde oturanların da bulunduğu 353 kişinin Büyükçekmece'ye ilçesine kaydını taşınmasına ilişkin işlemleri kendisinin yaptığını doğruladı. Samanlı; kaydını yaptığı 353 kişinin ikametinde oturmadığına ilişkin soruya; "Bu binadaki şahısların kayıtlarını hatırlamıyorum" dedi.

İKİ DAİREDE TOPLAM 50 KİŞİ OTURDUĞUNU GÖSTERMİŞ

Mehmet Özgür Samanlı iki dairede toplam 50 kişinin ikamet ettiğini göstermiş. Mesela; Büyükçekmece ilçesinde Rezzan Sokak A Blok No:6 ve devamında dairelere 129, Yengeç Sokak Dış Kapı No: 2'de ve devamındaki dairelere 50 kişinin kaydını yaparak sahte seçmen kaydı oluşturdu. Yine Samanlı; Hürriyet Mahallesi Dalgıç Sokak No: 8 numaralı binanın 3-4-5-7-8 numaralı dairelerinde toplam 14 şahsın kaydını yaptı. Ancak Samanlı’nın kaydettiği 353 kişinin de adreste gösterdiği kişilerin hiçbiri bu dairelerde oturmadığı ortaya çıktı. Öte yandan, Mehmet Özgür Samanlı'nın avukatı Hakan Akkuş da, müvekkilinin Büyükçekmece İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde 7 bin 200 giriş yaptığını açıkladı.

13 SENEDİR BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞIYOR

Mehmet Özgür Samanlı ifadesinde; 2006 yılı Aralık ayından beri Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde zabıta memuru olarak görev yaptığını, 2017 Nisan ayında Büyükçekmece İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde geçici olarak görevlendirildiğini iddia ederek, "2018 yılı Temmuz veya Ağustos aylarında ise ehliyet ve pasaport nüfus müdürlüklerine devredildiğinden dolayı nüfus müdürlüğünün yapmış olduğu iç görevlendirmede Adres Nakil ve Beyan Kısmında görevlendirildim" ifadelerini kullandı.

samanliifade1.jpg

14 KİŞİYİ İNŞAAT HALİNDEKİ BİNADA İKAMET GÖSTERMİŞ

Mehmet Özgür Samanlı'ya; Hürriyet Mahallesi Dalgıç Sokak No:8 numaralı binanın 3-4-5-7-8 numaralı dairelerinde toplam 14 şahsın adres nakil işleminin Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerindeki adreslerden yaptığının tespit edildiği hatırlatıldı. Samanlı’ya sorulan bu 14 kişinin kaydının yaptığı adres, Büyükçekmece Dalgıç Sokak 8 numaralı bina. Binanın inşaat halinde olduğu, pencere ve kapılarının takılı olmadığı, iç ve dış sıvalarının mevcut olmadığı, binanın ikamete elverişli olmadığı halde ikamet edenler varmış gibi 14 şahsa ait ikamet kaydı yapıldığı ancak bu şahısların belirtilen adreste ikamet etmediklerini tespit edildi.

Samanlı bunu, "Ben bu işlemleri şahısların beyanlarına istinaden yaptım. Bu binadaki şahısların kayıtlarını hatırlamıyorum" diyerek cevapladı. 

SAMANLI'NIN İKAMETGAH GÖSTERDİĞİ YERLERDE KİMSE OTURMUYOR!

Olay üzerine yapılan araştırmada, Büyükçekmece ilçesinde Pınartepe Mahallesi Rezzan Sokak A Blok No:6 ve devamındaki dairelerde toplam 129 şahsın ikamet kayıt ve nakil işleminin yapıldığı, söz konusu dairelerin inşaat halinde olduğu ve ikamet edenlerin bulunmadığı, ikamet kaydı bulunan 129 şahsın belirtilen adreste ikamet etmedikleri tespit edildi. Yine Büyükçekmece ilçesinde Yengeç Sokak Dış Kapı No:2'de ve devamındaki dairelerde toplam 50 şahsın ikamet kaydının yapıldığı, ikamet kaydı yapılan adreste Yalıkent Sitesi'nin bulunduğu ancak söz konusu sitenin inşaatının yeni başladığı, ikamet ettiği bildirilen 50 şahsın da belirtilen adreste ikamet etmedikleri tespit edildi.

SAMANLI, BÜYÜKÇEKMECE’YE 7 BİN 200 GİRİŞ YAPMIŞ!

Mehmet Özgür Samanlı'nın avukatı Hakan Akkuş da, müvekkiline addedilen veri girişlerinin 2018 yılının 11. ve 12. aylarına ait olduğunu iddia ederek, "Müvekkilimin aradan geçen zaman nedeniyle bu girişleri tek tek hatırlaması mümkün değildir. Toplu halde çok sayıda girişler gelmesi nedeniyle toplamda 7 bin 200 giriş yapmıştır. Bu vesile ile suçlama olarak gösterilen girişlerin tarihlerine bakıldığında seçim takviminden önceki girişler olup, 298 sayılı kanuna muhalefet suçundan söz edilmesi hukuken mümkün değildir" savunmasında bulundu.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.