CHP-İYİ Parti’nin destekçisi HDP'den terör propagandası

CHP-İYİ Parti’nin destekçisi HDP'den terör propagandası

Diyarbakır'da yerel seçim sonuçlarını kutlamak için düzenlenen programda bir çok ilde CHP-İYİ Parti’yi destekleyen HDP’liler terör örgütü PKK'yı öven sözde marş okuyup, ölen teröristler için ‘saygı duruşunda’ bulundu.

31 Mart seçimlerinde tam destek oldukları CHP-İYİ Parti’nin oylarını artıran PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin Diyarbakır İl Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama terör propagandası yapıldı.

PKK sempatizanlarının da katıldığı programda, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ve ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP-İYİ Parti’yi başta büyükşehir ve illerde destekleyen PKK’nın siyasi uzantısı HDP Diyarbakır programında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, ölen teröristler için "saygı duruşunda" bulunuldu ve terör örgütünü övücü sözde marş okundu.

HDP’li Mızraklı, burada yaptığı konuşmada, seçimleri geride bıraktıklarını ve halkın başarısını kutlamak için toplandıklarını belirterek, "31 Mart sürecini birlikte başardık ve beraber kazandık. Geçmişin enkazlarını kaldırıp kentimizi güçlendireceğiz. Maddi ve manevi tüm gücümüzle yereldeki sorunlarımızı çözeceğiz. Birlikte kazandık ve başaracağız" ifadelerin kullandı.

Birçok PKK sempatizanının da yer aldığı programa, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Salihe Aydeniz, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve partililer katıldı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.