HDP’den CHP ve İYİ Parti’ye destek değerlendirmesi Hep birlikte yeni bir sayfa açtık

HDP’den CHP ve İYİ Parti’ye destek değerlendirmesi Hep birlikte yeni bir sayfa açtık

31 Mart seçim sonuçlarını değerlendiren HDP eş başkanları Temelli ve Buldan, “Seçimde AKP-MHP ittifakına kaybettirilerek başarılı bir sonuç elde edilmiştir. Şu çok açık ki, yeni bir sayfayı hep birlikte açtık” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Temelli ve Buldan, son yerel seçim değerlendirmesinde, 'AKP-MHP ittifakına kaybettirilerek başarılı bir sonuç elde edildi' ifadesi ile CHP-İYİ Parti ittifakına tam destek ile "Yeni bir sayfa açtık" denildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yapan PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, CHP ve İYİ Parti’ye verilen desteği değerlendirdi.

YEREL SEÇİME CHP-İYİ PARTİ-HDP OLARAK GİDİLDİ

Başta İstanbul ve Ankara’da CHP-İYİ Parti adaylarına tam destek veren PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li Temelli bu desteği seçim öncesi yaptığı açıklamada bildirmişti. Bunun üzerine CHP Ankara adayı Mansur Yavaş usulen HDP’ye tepki göstermiş gibi twitter açıklaması yapmıştı. Ancak durum parti genel merkez düzeyinde düzeltilerek seçimlere CHP-İYİ Parti ve HDP işbirliği ile gidildi.

PKK VE HDP ÇAĞRILARIYLA CHP-İYİ PARTİ OYLARI ARTTI

Halen kesinlik kazanmayan İstanbul ve Ankara’da CHP adaylarının oyları Cumhur İttifakı adaylarına nazaran daha fazla görünüyor. Bu oranın yüksekliğinin en önemli sebeplerinden birisi de PKK sempatizanları ile HDP’lilerin CHP-İYİ Parti adaylarına oy vermelerinden kaynaklanmaktadır.

Keza PKK sempatizanları Kandil’den PKK elebaşı Murat Karayılan’ın, yine PKK’nın siyasi uzantısı HDP’liler de partinin terör suçundan cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın CHP-İYİ Parti’ye oy verme çağrısına uyarak AK Parti ve MHP adaylarının rakibi olan CHP-İYİ Parti adaylarına tam destek olundu.

YENİ BİR SAYFAYI HEP BİRLİKTE AÇTIK

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eş genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yaptığı yazılı açıklamada seçim sonuçlarını yeni bir sayfa olarak görülüp bunu CHP-İYİ Parti ve PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP olarak hep birlikte açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “31 Mart Yerel Seçimlerinde, partimiz bir başarıya imza atmıştır. Seçimde AKP-MHP ittifakına kaybettirilerek başarılı bir sonuç elde edilmiştir. Şu çok açık ki, yeni bir sayfayı hep birlikte açtık. Bu çerçevede AKP-MHP iktidarının saldırılarına rağmen geri adım atmayan; halkın iradesine, partimize ve batıda uyguladığımız seçim stratejisine sahip çıkan herkese yürekten ve güçlü bir teşekkürü borç biliyoruz” denildi.

HDP KALESİ OLAN DOĞU’DA KAYBETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin CHP-İYİ Parti ittifak desteği açılımı ve her geçen gün amaçlarının ülkeyi bölmek ve teröre destek oldukları ortaya çıkarken Anadolu’dan tokat gibi sonuçlar aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir çok belediyeleri kaybeden PKK’lı HDP açıklamalarında bunu itiraf etti.

HDP’li eş başkanların açıklamasında, “Elbette ki, partimizin bu seçimlerde kayıpları da olmuştur. En kısa zamanda kaybettiğimiz yerleri yetkili kurullarımızda değerlendirip, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı saptayarak gerekli açıklamaları da yapacağız. Özeleştirel yaklaşım en temel ilkelerimizdendir. HDP, halklarımız arasında 24 Haziran’dan bu yana oluşagelen demokratik ortaklığa siyasi bir derinlik ve ruh kazandırarak tarihsel bir rol üstlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ÇEŞİTLİ TOPLUMSAL KESİMLERİN ORTAK MÜCADELESİ

HDP’li eş genel başkanları yerel seçimde gerçekleşen CHP-İYİ Parti ve PKK çağrısıyla HDP desteğiyle ortaya çıkan sonuçların kayıp olmayacağı belirtilirken bu işbirliğine ‘çeşitli toplumsal kesimler’ olarak adlandırıldı.

Açıklamada, “Çeşitli toplumsal kesimlerin ortak mücadelesine katkıda bulunan, sabırla ve alçak gönüllükle demokrasi ve barış mücadelesindeki rolünü yerine getiren, sonuçlara katkıda bulunan bütün üyelerimizi ve seçmenlerimizi saygıyla selamlıyoruz” denildi.

TEK BİR YOLDA BULUŞTULAR: YOLUMUZ AÇIK OLSUN

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eş başkanları Temelli ve Buldan seçimlerde CHP-İYİ Parti ile birlikte işbirliği sonucu alınan neticelerin sadece bir partiye mal edilemeyeceği bunun kolektif bir zeka ürünü olduğunu vurgulayarak bu işbirliği ile tek bir yolda buluşulduğu belirtildi. Yapılan açıklama şu şekilde bitirildi; “Bu sonuç ne bir parti ne de bir kişiye mal edilebilir. Geleceğimiz, bizleri 31 Mart’a taşıyan bu dayanışmanın, kolektif zekânın ve çalışmanın gelişerek sürmesine; demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesine bağlıdır. Yolumuz açık olsun.”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.