CHP’den Binali Yıldırım’a ‘Nokta’lı cevap

CHP’den Binali Yıldırım’a ‘Nokta’lı cevap

AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın basın toplantısındaki sözlerine CHP Sözcüsü Öztrak, twitter üzerinden " Ekrem İmamoğlu milletin seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Nokta." diye cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın Büyükçekmece ve genel bir çok sandıkta usulsüzlük ve şaibelerle ilgili basın toplantındaki açıklamalarına cevap verdi.  

“İMAMOĞLU BAŞKANDIR. NOKTA.”

Twitter üzerinden yanıt veren Öztrak, “Bugün bile millete hakarete devam ediyorlar. Sandıktan kendileri çıkmayınca milletin iradesi murdar mı oluyor. Atalarımız boşuna dememiş ‘kedi ulaşamadığı ciğere murdar dermiş.’ Ekrem İmamoğlu milletin seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Nokta.” İfadelerini kullandı.

Öztrak, Binali Yıldırım’ın açıklamaları öncesinde düzenlediği basın toplantısında ise, yeniden yapılan sayımlarda da AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın sandıktan çıkmaması üzerine yine bütün sandıkların sayılmasının istendiğini iddia etmişti. Oysa böyle bir talep ve istek olmadığı ortaya çıkarken, CHP Sözcüsü Öztrak düzenlediği basın toplantısında özetle şu mesajları vermişti:

OYLARIN TÜMÜNÜ SAYILMASINI İSTDEDİLER

“Bu sefer tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler. Neyse ki YSK bu sefer geçmiş kararlarıyla uyumlu olarak bu talebi reddetti. Bu sefer iktidar Büyükçekmece’de usulsüzlük yapıldığı algısı oluşturarak hem Büyükçekmece hem İstanbul seçimlerini iptal ettirebilir miyim çabası içerisinde girdi. Ancak YSK’nın Maltepe’deki oyların sayımı bitmeden karar almayacağını belirtmesiyle bu karar bir yerlerde bekliyor.”

‘NE OLDU DA SAYIMI ENGELLİYORLAR’

“Sandıklar sayımı bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor. Biz tekrar sayımın haksız hukuksuz olduğunu söyledik. ‘Neden CHP istemiyor’ dediler. YSK’nin geçmiş hükümleri görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntıdır. Baktılar Binali Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor bu sefer bütün sandıkların sayılmasını istediler. Maltepe’de işi kavgaya götürdüler.”

VİZDANLARI NEDEN RAHATLATILACAĞINI ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Oyları çaldırmayacaklarını savunan Öztark açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Kazandığımız oyları da çaldırtmayız. İktidarı uyarıyoruz. Çünkü bizler devlette çalışmış insanlarız. Tecrübeliyiz. Bu tür belirsizliklere artık ekonominin tahammülü kalmamıştır. İnsanların canını yakmayın. ‘Acaba ucundan yakalasak İstanbul’da seçimleri yenileyebilir miyiz?’ çabası bunlar. İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin vicdanları neden rahatlatacağını anlamış değiliz. 13 bin oy fark var. Hatta 13 binden de fazla.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.