Binali Yıldırım oy farkını açıkladı İşte İstanbul'da son durum

Binali Yıldırım oy farkını açıkladı İşte İstanbul'da son durum

İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı Binali Yıldırım'dan bir son dakika açıklaması geldi. Binali Yıldırım rakibi CHP’li Ekrem İmamoğlu'la arlarındaki oy farkını açıkladı.

İstanbul seçim sonuçlarına olan itirazlarda son haftaya girildi. Özellikle Büyükçekmece ve Maltepe’de ortaya çıkan birçok usulsüzlük ve şaibe nedeniyle seçimin akıbeti hakkında hukuki süreç devam ediyor. Seçim süreci ile ilgili ve oy fakı ile ilgili ilgili Ak Parti'den bir son dakika açıklaması geldi.

Bir taraftan ortaya çıkan usulsüzlük ve şaibelerin durumunu merak edilirken diğer taraftan da herkes Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını merak ediliyor. Bu durum hakkında bir açıklama yapan Binali Yıldırım'dan önemli bir açıklama geldi. Yıldırım herkesin merak ettiği oy farkının 12 bin 200 olduğunu açıkladı.

OY FARKI 29 BİNDEN 12 BİNE DÜŞTÜ

İstanbul seçimlerine itiraz sürecinin son sayımların yapıldığı Maltepe’de AK Parti'nin itirazı sonucu 400 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi. Binali Yıldırım’ın açıkladığı son oy oranlarına göre; İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na 4.170.091 oy, Binali Yıldırım’a ise 4.156.184 oy çıktı. Böylece ve aradaki fark 29 binlerden 13.907 rakamına inmişti. Binali Yıldırım yaptığı son açıklamasında bu farkın 12 bin 200 olduğunu söyledi.

AMİGOLUKLA BAŞKANLIK OLMAZ

Öte yandan, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nın Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarına katılmasını da değerlendiren Binali Yıldırım amigolukla başkanlığın olmayacağını söyledi. Yıldırım bir gazetecinin sorusu üzerine şunları kaydetti; “Amigolukla başkanlık olmaz. Başkanlığı belirleyecek olan YSK’dır. Bunun dışında yapılacak her türlü toplumsal gerginlik sürece gerginlik verir.”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.