CHP'den 'Çubuk' rahatsızlığı: Başsavcıyı da şikayet edecekler 

CHP'den 'Çubuk' rahatsızlığı: Başsavcıyı da şikayet edecekler 

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik, Çubuk'ta gözaltına alınan dokuz kişiyi de serbest bırakan başsavcı hakkında HSK'ye suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Çubuk'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün de serbest bırakılmıştı. Bu durumdan rhatsız olan CHP olayın soruşturmasını yürüten Başsavcı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan  Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) başvurarak soruşturma talep edilecek.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün başta olmak üzere gözaltına alınan dokuz kişi yakalanarak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

Bu duruma tepki gösteren 'YPG terör örgütü değildir' diyen Kılıçdaroğlu kendisine saldırıda bulunan ve protesto edenler hakkında, "Bunların da PKK'dan bir farkı yok" açıklamalarıyla tepki almıştı. 

SALDIRGAN VE PROTESTOCULARA PKK'LI DEDİ 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün grup toplantısında, kendisini protesto eden ve saldırıda bulunanlara PKK demeye devam etti. PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile seçimlerde ortak işbirliği içinde olan ve 'YPG terör örgütü değildir' diyen Kılıçdaroğlu şunları söylemişti; "İçimden geçirdim bunlar gerçekten Müslüman mı. Açık ve net söylüyorum bir linç girişimiydi. Hayatımda iki kez polisin 'Akrep' diye tanımladığı zırhlı araca bindim. İlki PKK'nın yaptığı saldırıda, o vadide kurşun seslerinin yankılarını duydum, ikinci kez bindiğimde de saldırı vardı, PKK'dan farkları yok. PKK ile aynı amaçla hareket ediyorlar. İkisi de bu ülkeyi bölmek istiyor. Linç girişiminde bulunan alçaklara soruyorum: Ben askerlerin haklarını savunurken sen neredeydin?"

"SAVCININ GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNDAN ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Olayı bireysel saldırıdan örgütlü bir durum çıkarmaya çalışan CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na a yönelik linç girişimini yapanların, öldürme kastıyla hareket eden meczupların, evin yakılması için tahrikte bulunup ‘evi yakın diye haykıranların’ ve ‘öldürün’ diye bağıranların tutuklamaya sevklerinin bile yapılmamış olması, Cumhuriyet Başsavcısı’nın tarafsız olmadığı, nesnel davranmadığı ve daha ötesi siyasilerin baskısı altında bulunduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenlerden ötürü görevinin gereklerini yapmadığını düşündüğümüz Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma başlatılmasını ve disiplin işlemi yapılmasını sağlamak üzere Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvuru yapacağız.” 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.