İYİ Parti'de vekiller kapıştı Akşener seyretti 

İYİ Parti'de vekiller kapıştı Akşener seyretti 

Yerel seçimlerin tek kaybedeni ünvanı verilen İYİ Parti toplantısında iki milletvekili birbirine girdi. Seçimlerde başarısızlıkla çıkan ve her geçen gün genel kurul çağrısında bulunulan Meral Akşener ise seyretmekle yetindi. 

31 Mart yerel seçimlerinde bir TKP birde Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazandığı Türkiye'de bir il belediye başkanı alamayan İYİ Parti'de sular ısınmaya devam ediyor. 

Seçimlerin tek kaybedeni ünvanı verilen İYİ Parti'nin Genel Başkanı Maral Akşener öfkeyi ve yenilmişliğin tepkisini azaltmak için önce tüm il başkanları ile tek tek görüştü. İlk defa dün yapılan mecliste grup toplantısında parti kurmay, vekili ve tabanı ile buluşan Meral Akşener'e her geçen gün kurultay çağrısı yapılmaya devam ediliyor. 

AKŞENER VERİLEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEKLE GURURLANDI

Akşener seçimlerden sonra ilk defa buluştuğu partililere karşı konuşmasında seçimlerle ilgili sadece İstanbul itirazlarına değindi. Akşener yerel seçimlerde en önemli rolü olan tampon görevini yerine getirmekle gururlandı. 

Akşener, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte CHP adaylarına kazandırmaktaki rolleriyle övünerek şunları kaydetti; "Kulağı çekin dedik, 31 Mart akşamı gördük ki milletimiz sözümüze itibar etti. Düşmanlık değil, sevgi kazandı. Kısaca İYİ’ler kazandı."

AKŞENER'İN PARTİ TOPLANTISINDA SESİ SOLUĞU KESİLDİ

İYİ Partililer grup toplantısının ardından Meral Akşener başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda 2 vekil birbirine girdi. Toplantıda çeşitli konularla ilgili konuşmalar sırasında Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Mehmet Metanet Çulhaoğlu'na çok ağır ifadeler kullanarak üzerine yürüdü. Ancak seçimin tek kaybedeni ünvanı verilen Akşener hiç bir ses çıkaramayarak kavgayı izlemekle yetindi.  

HDP'Lİ İTTİFAKA TEPKİLER DEVAM EDİYOR 

Seçim sürecinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP destekli ittifaka destek vermesiyle başlayan ve seçimlerde büyük bir hezimetle çıkan İYİ Parti'de gerginlik her geçen gün biraz daha artıyor. HDP ile birlikte CHP'ye kazandıran parti olarak nitelendirilen Meral Akşener'in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti için yerel seçimlerin ardından her gün bir başka şehirden olağanüstü kurultay talebi yükselmeye devam edilirken,  yapılan toplantıda milletvekilleri de birbirine girdi. 

Yerel seçimlerde İstanbul itirazları nedeniyle geç açılan TBMM'de Meral Akşener'in konuştuğu halka açık grup toplantısından sonra milletvekillerinin yer aldığı basına kapalı bir toplantı yapıldı. 

"İYİ PARTİ'DE BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZİN HIRSINA..."

Toplantı sırasında, beş gün önce, "İYİ Parti’nin birkaç kendini bilmezin hırsına, egosuna teslim edilmesi mümkün değildir" diye tweet atan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yine aynı şehrin milletvekili olan Mehmet Metanet Çulhaoğlu'nun üzerine yürüdü. İYİ Partili Çulhaoğlu'na ağır kelimeler kullanan Koncuk'a aynı şekilde karşılık verilince ortam iyice gerildi. 

AKŞENER SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ: KAVGAYI İZLEMEKLE YETİNDİ 

Yerel seçimlerdeki hezimet sonrası her geçen gün artan gerginlik toplantıya da yansıdı. Birbirlerini suçlayan İYİ Partili her iki milletvekili de birbirlerinin üzerlerine yürüdü ve yaşanabilecek yumruklaşmayı araya giren diğer milletvekilleri zorlukla önledi. Ortamın bu kadar gergin ve olmasına rağmen seçimin tek kaybedeni olarak görülen İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener adeta sessizliğe bürünerek bu durumu izlemekle yetindi.

İYİ PARTİ'DEKİ CEPHELEŞME GERGİNLİĞİ ARTIYOR 

İYİ Parti'nin, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin önerisine rağmen, Adana'dan büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmamasının faturası Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu'na kesilmişti. Koray Aydın-Müsavat Dervişoğlu cephesinin karşısındaki blokta yer alan İsmail Koncuk, Adana İl Sekreteri Mustafa Üresin ve İl Başkan Yardımcıları Celal Apak ve Mehmet Alkan'ın görevlerinden alınmalarına tepki göstermiş, "İYİ Parti’nin birkaç kendini bilmezin hırsına, egosuna teslim edilmesi mümkün değildir" diye tweet atarak bu durumu protesto etmişti. 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.