CHP'li Toprak açıkladı: YSK İstanbul seçimlerini iptal ederse CHP ne yapacak?

CHP'li Toprak açıkladı: YSK İstanbul seçimlerini iptal ederse CHP ne yapacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi halinde CHP'nin ne yapacağına dair soruyu yanıtladı.

AK Parti, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinde Büyükçekmece ve İstanbul'da seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu.

YSK'nın seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi halinde CHP'nin ne yapacağına dair soruya Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yanıt verdi.

Toprak, Cem TV’de Sıla Ağgül ve Atakan Sönmez’in sunduğu ‘Not Defteri’ programına katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,  Program sunucusu Atakan Sönmez’in “YSK hukuku da zorlayarak seçimlerin yenilenmesi yönünde bir karar alırsa CHP’nin bu konudaki tavrı ne olur?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Bunu doğru bulmayız. Şu anda seçimin yenilenmesi gibi bir ortam hukuken yok. Neye dayanarak bu kararı verecekler. Biz Büyükçekmece’ye dair bilgi notunu YSK’ya gönderdik. Bu nota bakan orta seviye bir hukuk.unun bile seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi mümkün değildir. Seçmen listeleri askıya çıkmış, itirazlar yapılmış. Şimdi sandık başkanları için iddialar var. Bu bizi ilgilendirmiyor. Ayrıca kanun ‘bu durumda hapis cezası uygulanır’ diyor, ‘seçimler yenilenir’ demiyor. YSK kararları kanun değildir. Bunların süreleri takvimle sınırlıdır ve siz sandıkta itiraz etmemişseniz tümünü saydıramazsınız, askı süresinde itiraz edip seçmen listelerini düzelttirmemişseniz sonradan buna müdahale edemezsiniz. Sandık başını bilen biriyim. Deneyimli siyasetçiyim. İlk başkanlığı yaptığım için iyi bilirim. İl başkanlığı sokaktır, sandıktır. Benim müşahidimin olduğu yerde sandık başkanının benim oyumu çalması mümkün mü?'

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.