İşte mazbata alamayacak KHK'lı başkanlar

İşte mazbata alamayacak KHK'lı başkanlar

YSK'nın “KHK ile ihraç edilen başkanlara mazbata verilmeyecek’ açıklamasının ardından gözler KHK ile ihraç edilen o başkanlara çevrildi.

YSK'nın “KHK ile ihraç edilen başkanlara mazbata verilmeyecek’ açıklamasının ardından gözler o başkanlara çevrildi.

HDP’nin Diyarbakır’da en güçlü olduğu yerlerden birisi olan Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak görev yaparken çıkarılan KHK ile ihraç edildi.

Yine Van Tuşba’da seçimi önde tamamlayan Yılmaz Berki, Edremit’te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran’da Leyla Atsak’ın KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı.

Van’ın Edremit İlçesi'nde HDP’li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’ın yerine AK Parti adayı İsmail Say, Tuşba İlçesi'nde HDP’li Yılmaz Berki yerine AK Parti adayı Salih Akman ve Çaldıran İlçesi'nde HDP’li Leyla Atsak yerine AK Parti Şefik Ensari’ye mazbata verilecek.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nde seçilen HDP’li Zeyyat Ceylan yerine ise AK Parti’nin adayı Hüseyin Beyoğlu’na mazbata verilecek. 

İŞTE O BAŞKANLARIN SUÇLARI

Diyarbakır - Bağlar 

zeyyat-ceylan-siyasetcafe.jpg

Zeyyat Ceylan (HDP): Yüzde 70.345

Aralık 2012’de PKK’lı yeğeni Hakan Ceylan’ın cenazesinde gözaltına alındı.

Van - Tuşba 

yilmaz-beki-siyasetcafe.jpg

Yılmaz Berki (HDP): Yüzde 52.93

17 Kasım 2016’da, Van Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı iken terör operasyonunda Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte gözaltına alındı. 

Van - Edremit 

gulcan-kacmaz-siyasetcafe.jpg

Gülcan Kaçmaz Sayyiğit (HDP): Yüzde 53.81 

12-13 Ekim ve 29 Aralık 2016 tarihlerinde yapılan grevlere katıldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma açıldı. 

Erzurum - Tekman 

Muzahit Karakuş (HDP): %48.53

20 Kasım 2015’te Van’da düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alındı ve beraat etti. 

7.5 yıl hapis cezası almış

Yerel seçimlerde Erzurum’un Karayazı İlçesi'nde belediye başkanı seçilen HDP’li Melike Göksu’nun terör örgütüne üye olmak suçundan onanmayı bekleyen cezası olduğu tespit edildi.

melike-goksu-siyasetcafe.jpg

Göksu hakkında 2018 yılında terör örgütü PKK’ya üye olmaktan dolayı Erzurum 2. Ağır Ceza'da dava açıldı, Göksu 7 yıl 6 ay ceza aldı. Göksu ve avukatları karara itiraz edince dosya Yargıtay’a intikal etti. Göksu, Karayazı'daki gençleri Kandil'e göndermekle suçlanıyor. 

İlk icraatı bayrak indirmek!

Mardin’in Kızıltepe İlçesi'nde belediye başkanlığı, kayyumdan HDP’ye geçti. Belediye başkanlığına seçilen Nülifer Elik Yılmaz’ın göreve başlamasıyla kayyum döneminde binaya asılan Türk bayraklarının, belediye binasından kaldırıldığı görüldü. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

AK Parti Bağlar için başvurmuştu

Söz konusu isimlerin ihraç edilmeleri nedeniyle mazbatalarını alamayacağına ilişkin itirazlar yapıldı. Bu itirazlardan biri, Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde ikinci en yüksek oyu alan AK Parti’nin adayı Hüseyin Beyoğlu tarafından YSK’ya yapıldı.

Beyoğlu’nun itiraz dilekçesinde, OHAL kapsamında alınan tedbirlere dikkat çekildi. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler

Kaynak:Akşam

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.