Cübbeli'den imitasyon fetvası! Hepsi haramdır

Cübbeli'den imitasyon fetvası! Hepsi haramdır

Cübbeli Ahmet, bu haftaki sohbetinde erkek ve kadınların taktığı takılara değindi. Cübbeli, sohbetinde imitasyon takıların haram olduğunu öne sürdü.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, erkek ve kadınların takı takmaları üzerine önemli uyarılarda bulundu.

Cübbeli Ahmet erkeğin gümüş yüzük dışında takı takmasının sakıncalı olduğunu söyledi.

Cübbeli Ahmet şunları söyledi:

'Altın erkeğe neden haram? Ya helal mi, haram mı? Onu sor bana. Bu ikisi benim ümmetlerimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir.

Kız çocuklarına takı alın, ayettir bu. Bir fetva patlatayım, hepinize gider bu. Erkekler, 4,5 gram kadar, şafide örfte fazla görülmeyecek kadar ancak gümüşten olabilir. Altın, bakır, demir haramdır.

Diğer kıymetleri madenler var mesela platin haramdır. Gümüş dışında bunların hepsi erkeğe haramdır. Gümüşten yüzüğün dışında kolye, bileklik haramdır. Erkek yüzüğün dışında takı takamaz.

Metal saatler kullanma amaçlıdır, onda sıkıntı yok ama altında ise sıkıntı var. Kıza takın, takıştırın. Paranız kadar altın, gümüş fakat emitasyon diyorlar. Bunlar kadınlara caiz değildir. Kadına gram limiti yok, neresine takarsa taksın'

 

61894.jpg

61373.jpg

tarikat-mns.JPG

cub-nere.JPG

suleyman.JPG

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum