Dezenfektan kutusu bomba gibi patladı: 2 yaralı!

Dezenfektan kutusu bomba gibi patladı: 2 yaralı!

İzmit’te bir alışveriş merkezindeki restoranda çalışanlardan biri, dezenfektan kutusuna yanlışlıkla dezenfektan yerine kireç sökücü dökünce patlama meydana geldi. Gözlerine kimyasal gelen restoran çalışanı ile bir müşteri yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, sabah saatlerinde Ömer Türkçakal Bulvarı’ndaki bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren restoranda meydana geldi. Restoran çalışanı Yusuf Yıldırım (20) dezenfektan kutusunu doldurmak istedi. Yıldırım, dezenfektan sandığı kireç sökücüyü kutuya dökünce kimyasallar bir anda tepkimeye girdi, patlama meydana geldi.



Restoran çalışanı Yusuf Yıldırım ile müşterilerden Fikret Kesik’in (39) yüzlerine ve gözlerine kimyasal madde geldi. Yıldırım ve Kesik, acı içinde yere yığıldı. Restoran çalışanlarının ihbarı üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi.

 

Gözlerini açamayan Yusuf Yıldırım ve Fikret Kesik, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

“BOMBA GİBİ PATLADI”

İzmit’te gittiği bir restoranda boşalan dezenfektan kutularına yanlışlıkla kireç sökücü doldurulması nedeniyle meydana gelen tepkime sonucu yaralanan Fikret Kesik (39) olay anını anlattı. Yaşanan olay nedeniyle 3 gün sonra yeniden muayene olacağını ve kalıcı bir hasar olup olmayacağı konusunda net cevabın o zaman verileceğini belirten Fikret Kesik, “İstanbul’dan bir iş için İzmit’e geldik.

 

Restorana girip çorba içmek istedik, kasa çevresinde ne yiyeceğimize karar verirken bir anda bomba gibi bir patlama oldu. Tezgahtaki bardaklar, tabaklar dağıldı. O patlamayla birlikte gözümde büyük bir acı hissettim. Kendimi yere atım ve su diye bağırdım.

 

Su ile yüzümü yıkadım daha sonra gözümü açtığımda başka bir kişinin daha yere yığıldığını gördüm. Sebebini daha sonra öğrendim, restoranda çalışan kişi boşalan dezenfektan kutularına yenisini doldurmak isterken bu olay gerçekleşmiş. Dezenfektan yerine kireç sökücü dökmüş yanlışlıkla. Bidonlar birbirine benzediği için boşalan dezenfektan kutularına ana bidondan doldurmak istemiş ama yanlışlıkla kireç sökücü dökmüş.

 

Daha sonra patlama oldu, ani müdahalede bulundular su ile yıkayabildiğim için gözümü kurtarabildim. Çalışan arkadaşımızın da gözünde baya bir hasar oluştu. Neyse ki görme kaybı gibi bir durum yok. İkimiz de tekrardan hafta başında hastaneye gidip muayene olacağız. Sonuç da ondan sonra belli olacak” dedi.

 

SANKİ TOZ BULUTU OLUŞTU

Gözüne sıçrayan kimyasal maddeler nedeniyle yaşadığı acıdan dolayı yere yığıldığını söyleyen Kesik, “Baya şiddetli bir patlama meydana geldi. Resmen bomba gibi patladı, tabaklar, bardaklar etrafa yığıldı zaten o anda herkes başımıza toplandı. Sağlık ekipleri geldi ilk tedavimizi yaptıktan sonra hastaneye gittik. Bir toz bulutu oldu gerisini zaten hatırlamıyorum. İki maddenin birleşmesinden dolayı böyle bir patlama olmuş” diye konuştu.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.