Dolar yasaklanıyor

Dolar yasaklanıyor

Türk Lirasının dolar karşısındaki büyük değer kaybı önlenemez hale gelmek üzere. Soruna çözüm arayan Ak Parti iktidarı ABD’nin ağır baskısından kurtulmak için çözüm arıyor.

Hafta sonunu büyük bir yükselişle 6.42’den kapatan ABD doları karşısında hızla eriyen Türk Lirası’nın değer kaybını engellemek ve dengeye oturtmak için büyük bir gayret sarfediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump’un Türkiye’ye yönelik yaptırımları başlatmasının ardından hızla yükselen doların kur artışına yönelik yaptığı açıklamada vatandaşları yastık altındaki dolarları bozdurmaya çağırmıştı.

makale.jpg

 

“Dolar molar bizi engelleyemez” diyen Erdoğan’ın bu çıkışının ardından Ekonomiden sorumlu Berat Albayrak Türkiye’nin yeni ekonomi programını açıkladı. Ancak, Albayrak’ın bu açıklaması da dolardaki artışı durdurumadı.

Stratejist Erol Mütercimler de daha önce yaptığı açıklamada doların kısa bir süre için de olsa 10 lirayı göreceğini ve buradan 7.5 TL çıpasına oturacağını söylemişti.

RUSYA'DA DA YASAKLANDI

ABD'nin hem dış politika hem de ticari alanda yarattığı gerilimler doları majör ve gelişmekte olan ülke paraları karşısında güçlendiriyor. Rus Rublesi, ABD'nin dün açıkladığı yaptırımlar sonrasında Rus varlıklarına sert satış geldi. Rusya'nın parası yılbaşından bu yana dolar karşısında en çok değer kaybeden paralar arasına katıldı. Rusya Merkez Bankası piyasa oynaklığını azaltmak için günlük döviz alım hacmini azalttığını açıkladı.

Rusya’dan dolara flaş müdahale!

Dolardaki büyük artışın durdurulamaması durumunda Hükümetin içinde çok radikal kararların da olduğu sert önlemleri alacağı iktidara yakın ekonomi çevrelerinde ifade ediliyor.

Bu radikal kararlardan bir tanesinin de dövizin yurt içindeki dolaşımının yasaklanması olduğu söyleniyor.

BAKAN ALBAYRAK İSTİFA EDECEK Mİ?

Dolar ve Euro’daki artışın önüne geçilemezken, Bakan Berat Albayrak’ın istifası istendi. Bakan Albayrak, istifa çağrılarının üzerine flaş bir ayrılık açıklamasında bulundu.

albayrak-istifa-edecekmi.jpg

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

fetva-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.