Ebabil Kuşları bu kez Galata Kulesi’nde görüntülendi, restorasyon çalışmalarına ara verildi

Ebabil Kuşları bu kez Galata Kulesi’nde görüntülendi, restorasyon çalışmalarına ara verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Galata Kulesi'nde Ebabil kuşlarının olduğu gerekçesiyle müzeleştirme çalışmalarına ara verdi.

Sabah gazetesinden Kenan Kıran'ın özel haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı; Galata Kulesi'nde Ebabil kuşlarının olduğu gerekçesiyle müzeleştirme çalışmalarına ara verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Galata Kulesi'nde Ebabil kuşlarının olduğu gerekçesiyle müzeleştirme çalışmalarına ara verdi. Bakanlık; kulenin dış bakımına kuşların göçme vaktine kadar ara verdiğini açıkladı. Bakanlık; müzede kuşlar için özel bölüm oluşturacak.

ebabil-galata.jpg

 

Vakıflar Genel Müdürü Mehmet Nuri Ersoy, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabı üzerinden şunları paylaştı; "Galata Kulesi'nde yürütülen müzeleştirme çalışması sırasında ebabil kuşlarına duyarsız kalamazdık. Kulenin dış bakımına kuşların göçme vaktine kadar ara veriyoruz. Ayrıca müzede Galata'nın kuşları için özel bir bölüm de olacak. Hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum."

 

 

twt-ebabil.jpg

EBABİL KUŞU’NUN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Ayaklarının ucu kıvrık olmaları nedeniyle asla yerde yürüyemezler. Yere indiklerinde uçma zorluğu çeken ebabil kuşları, sürekli uçan kuş olarak bilinir, yaklaşık 60 saat kadar hiç yere konmadan havada kalabilirler.

Sağangiller familyasından 16- 17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan bu kuşlar genellikle kırlangıçla karıştırılıyor.

Kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavislidir.

Çok ilginçtir, gece ve gündüz havada kalır, uçarken uyurlar. Yalnızca üreme dönemlerinde kayalıklarda ve binalardaki yuvalarda uyuyorlar.

Ayakları üzerinde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde durmazlar.

Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar. Beslenmek için çok nadir olarak yerde görmeniz mümkün olabilir. Çok çevik olan Ebabil kuşları insanları şaşırtıyor.

Bu tür yaklaşık 20 -25 yıl yaşadığı söylenilmektedir. Yaz aylarında çok yükseğe uçarlar.

Uyumak için yeryüzüne inmezler, gökyüzünde uyurar.

Kanatlarını asla kapatmazlar.

Bir yılda yaklaşık 200 bin km. uçar. Tek eşlidirler. Eşler, biri ölene kadar çoğunlukla ayrılmazlar. Yavru besleyen bir yetişkin günde 10 bin böcek yiyebilirler.

Bu haber ilgini çektiyse bunu da oku:

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.