Emlak konutlarında milyarlık yolsuzluk! Site sakinleri isyan etti

Emlak konutlarında milyarlık yolsuzluk! Site sakinleri isyan etti

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda yaşayan 5 bin site sakini, site yönetiminin dolandırıcılık yaptığını iddia ederek protesto etti.

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda yaşayan 5 bin site sakini 25 Ekim Pazar günü saat 21.00’de site yönetimini protesto etti.

Site sakinleri, site yönetiminin fazladan aldığı ücretin dışında, aidata istediği ek 6 milyon TL’lik bütçe karşısında isyan etti.

Site yönetiminin yaptığı dolandırıcılığı, alkışlarla ve “Yönetim İstifa” sesleriyle protesto esen site sakinleri, aidatların düzenli ödenmesine rağmen 6 milyon TL’lik ek bütçe istendiğini açıkladı.

 

site.jpg

 

Nüfusuyla neredeyse bir ilçe büyüklüğündeki sitede, faturaların zor ödendiği bir dönemde düzenli ödemeye rağmen gelen haksız aidat protestolara neden olurken, verilen bilgilere göre mali raporlarda da hiç alınmamış kalemlerin fazladan gösterilmesi, site yönetiminin dolandırıcılığını gözler önüne serdi.

Site sakinleri yapmış oldukları protestoyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ve sitenin yapımında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yardım istediler.

 

site1.JPG

 

SİTE SAKİNLERİ AÇIKLAMA YAPTI

 

Site sakinleri protestonun ardından bir açıklama metni yayınladı.

 

 

İşte o açıklama:

Alemdağ Emlak Konutları Yönetim Kurulunun aldığı kararla kat maliklerine mail yoluyla bildirilen ve 10 eşit taksitte ödenmesi talep edilen “yatırım bütçesi” belirtilen maddelere bakıldığında yatırım bütçesi değil verimsiz yönetim şeklinin finansmanı bütçesidir aslında.

Yatırım bütçesi adı altında neyi nereye nasıl harcadıkları şüpheli, esasen aylık düzenli aidatlarla karşılanması gereken geçmiş dönem harcamalarının “mahsuplaşma” yöntemiyle kat maliklerine ikinci defa yükleneceği şüphesi ortadadır. 

Burada itiraz edilen konu sitenin eksikleri ve yapılması gerekli işler değil mevcut site yönetiminin iş yapma şeklidir. Emlak Konut’un elindeki blok oylarla sitenin çoğunluğunun temsil edilmediği genel kurul seçiminde site de dahi oturmayan, bloğunun ihtiyaçlarından habersiz insanlardan oluşturdukları temsilciler kuruluyla dengesiz, ölçüsüz ve insanların gündeminden uzak kararlar alınmakta ve uygulanmaya çalışılmaktadır.

 

site2.JPG

 

Ortada teknik şartnamenin olmadığı, toplam ölçü ve yaklaşık birim maliyetlere dayalı şekilde rasyonel maliyet hesaplarının şeffaf şekilde açıklanmadığı yüksek bedelli maliyetler, mevsimine, hava şartlarına ve site önceliklerine bakılmaksızın toplu şekilde bütçelenerek insanlardan para toplanmaya çalışılmaktadır.

Açıklanan borçlara bakıldığında aidat tahsil oranının %95 olarak belirtildiği sitemizde başta İGDAŞ olmak üzere yüksek tutarlı borçlar gözükmekte bu durum da akıllara toplanacak paralarla iş değil aidatlarla zamanında ödenmeyen borçların ödenmesini getirmektedir. Aidatların düzenli olarak toplanabildiği bir sitede neden borçlar ödenememektedir, vergi indirim ve teşviklerinden yararlanılamamakta olduğumuz açıklanmalıdır.

 

 

Site yönetim kurulu sosyal medya hesaplarından açıklama yapmaktadır. Fakat bu açılamalar polemik yapmaktan, site sakinlerini ötekileştirmek ve soran sorgulayan insanlara aba altından sopa göstermekten başka merak edilen konulara somut hiçbir açıklama getirememektedir. 

Ayrıca denetim kurulunun muhasebe kayıtlarına yönelik yaptığı “uygunluk” denetimi ile göz boyanmaya çalışılmaktadır. Şayet site yönetim kurulu işinin hakkını vermek istiyorsa site yönetiminin tüm faaliyetlerinin denetlendiği, hakkındaki itham ve iddiaların araştırıldığı, herkesi tatmin edecek bağımsız bir “faaliyet” denetimi yaptırmalı ve sonuçlarını tüm kat malikleri ile şeffaf bir şekilde paylaşmalıdır. 

Sonuç olarak kat maliklerine yönelik güven duygusu oluşturamamış, site sakinlerince genel olarak benimsenmemiş söz konusu yatırım bütçesinin; ekonominin daraldığı insanların geçim sıkıntısı çektiği malum salgın sürecinde mevsimsel olumsuzlukların da göz önünde bulundurularak tekrar gözden geçirilmesini ve yüksek tutarlarda belirlenen bütçenin iptal edilmesini istiyoruz. 

 

site22.JPG

 

Kaldı ki kış mevsiminde söz konusu işleri teknik olarak yaptırmak mümkün olmadığı gibi aidatlarla birlikte merkezi ısınma maliyetlerinin de artacağı ve hane başı giderlerin ciddi rakamlara erişeceği gözden kaçırılmamalıdır.

Bununla birlikte herkes için önemli sayılabilecek yükseklikteki harcama ve işler; içerisinde site sakinlerinin de yer aldığı yetkili komisyonlar oluşturularak öncelik sırası, piyasa ve mevsim şartları da gözetilerek yapılmalıdır. Site yönetim kurulu soyut açıklamalarla suçlama ve polemik yapmak yerine tüm detayların yer aldığı teknik şartnamelerle şeffaf ihaleler sonucu belirlenen işinin ehli firmalara rekabetçi fiyatlarla yaptırılacak işlere aklı başında hiç kimsenin zaten itirazı yoktur.

Saygılarımızla...'

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum