Erdoğan'dan ittifak açıklaması Fitne peşindeler 

Erdoğan'dan ittifak açıklaması Fitne peşindeler 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yapmış olduğu Türkiye İttifakı tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, "Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda gündeme dair açıklamalar yaptı. 

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "TOBB çatısı altındaki 1.5 milyon girişimci geleceğimizin teminatıdır. Milli gelir 3 kattan fazla arttı. Türk malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline geldi. Türkiye'yi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracağız" dedi.

TÜRKİYE İTTİFAKI VE CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ülkede ortak paydanın Türkiye İttifakı olduğuna dair açıklamaları özellikle AK Parti içindeki muhalefet tarafından farklı alanlara çekildi. Buna karşı muhalefette katılmıştı. Hatta Erdoğan'ın bu açıklamasına MHP Lideri Bahçeli'de bunun ne olduğunu Erdoğan'ın açıklaması gerektiğini söylemişti. 

"BAZILARI FİTNE ÇIKARMA PEŞİNE DÜŞTÜ" 

Erdoğan TOBB kurulunda yaptığı açıklamayla ittifak tartışmalarına da noktayaı koydu. Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için Türkiye İttifakı Cumhur İttifakı dedik. Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü'. Terör örgütleriyle el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Dolar bazında geçen yıl biraz gerilemiş de olsa milli gelirimizi 3 kattan fazla artırmayı yine birlikte başardık. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor, bunun farkındayız. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 düzeyindedir. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 60'ın üzerindeydi. Son dönemde ardı ardına ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi, ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimin birkaç ay öncesinde, geçmişte de olduğu gibi, patates soğan meselesini ne ile izah edeceğiz? Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir?

''BAZI SİRK CAMBAZLARI DÖVİZ REZERVİNE YÖNELİK...''

Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil Türkiye'yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Hükümet ve iş dünyası olarak 17 yılda yazdığımız büyük başarıyı ve bu başarı hikayesini devam ettirmek hepimizin elindedir.

"BAZILARI BU İFADEMİZDEN FİTNE ÇIKARMA PEŞİNE DÜŞTÜ"

Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık, onun için Türkiye ittifakı dedik, onun için Cumhur İttifakı dedik. Bazıları hemen söyleme amacımızın ne olduğu gayet açık olan Türkiye ittifakı ifademizi Cumhur İttifakı'nın alternatifi göstererek fitne çıkartma peşine düştü. Halbuki Cumhur İttifakı milletimizin tamamını aynı idealler etrafında buluşturma çabamızın lokomotifidir. Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz gecesi kurşunların, bombaların altında kurduk. O zaman bu ittifaktan kaçanlar 7 Ağustos'ta zorla Yenikapı'ya gelip, Yenikapı ruhunu güya kabul ettiğini söyleyenler, ondan sonra Yenikapı ruhunu reddederek ortadan kaçmışlar, terör örgütleri ele omuz omuza, kol kola seçimlere girmişlerdir.

"KUSURA BAKMAYIN TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE EL ELE OLANLAR, BİZİMLE İTTİFAK HALİNDE OLAMAZLAR"

Dağdan gelen talimatlar neydi, ‘Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da seçime girmeyeceksiniz.' Sen parti değil misin, niye girmedin seçime, kiminle ittifak halinde oldun, nasıl omuz omuza oldun? Kusura bakmayın terör örgütleri ile el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar. Benim 4 evladımın, 4 Mehmedimin Berat Gecesi'nde şehit edildiği bir olayda kusura bakmasınlar bizler buralara el bebek, gül bebek gidemeyiz. Biz nereye nasıl gidileceğini çok iyi biliriz. Hiçbir zaman tahrik unsuru olmadık, olmayacağız."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.