Ergenekon Davası'nda flaş gelişme: 'Türk Ordusu'na FETÖ kumpasıdır" diyemediler

Ergenekon Davası'nda flaş gelişme: 'Türk Ordusu'na FETÖ kumpasıdır" diyemediler

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında savcı, mütalaasını açıkladı.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında savcı, mütalaasını açıkladı.

Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanık Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

TÜRK ORDUSU'NA FETÖ KUMPASIDIR DİYEMEDİLER

Savcının “Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün varlığının kanıtlamadığı” yönünde görüş bildirmesi dikkat çekti. Mütalaada 26 sanık hakkında ceza istendi. Savcı,199 sanık için beraat istedi. Duruşma 27 Aralık 2018 saat 10:00'a ertelendi.

İŞTE HAKLARINDA CEZA İSTENEN 26 İSİM

Savcılığın haklarında ceza istediği isimler ise şunlar; Asim Demir, Aydık Yüksek, Bedirhan Şinal, Emin Caner Yiğit, Ersin Gönenci, Ertaç Giray, Gürbüz Çapan,Hayrettin Ertekin, Hüseyin Keskin, Hüseyin Yanç, İbrahim Şahin, Levent Ersöz, Levent Temiz, Mehmet Demirtaş, Mehmet Murat Yücel, Muzaffer Öztürk, Oğuz Bulut, Okan İşgör, Oktay Yıldırım, Özkan Kurt, Recep Gökhan Sipahioğlu, Tanju Okan, Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Ulaş Özel, Yaşar Arslanköylü ve Yusuf Ethem Akbulut

yok-siyasetcafe.jpg

14 Temmuz 2008’de kabul edilen ilk iddianamede Ergenekon, 'Terör örgütü' olarak tarif edildi ve “üyeleri ve yöneticileri” darbe teşebbüsüyle suçlandı.

YÖK'ten üniversitelere tarihi yetki!

'Ergenekon terör örgütü en başta, ‘derin devlet’ ifadesi ile anılan, ülkemizde birçok kanlı eylemler gerçekleştiren, gerçekleştirdiği bu eylemlerle ciddi kriz, kargaşa, anarşi, terör ve güvensizlik ortamı oluşmasını amaçlayan ve bunu kısmen de olsa başararak ülkemizin gelişme ve kalkınmasının önünde engel olan bir örgüttür.' denildi.

Keçiören’e hayat veren adam: Turgut Altınok

ERGENEKON DAVASI NEDİR?

Ergenekon davası, 12 Temmuz 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda bulunduğu söylenen 27 el bombasıyla başladı.

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın bu bombaların sahibi olduğu iddia edildi. 27 Temmuz 2007'de, daha sonra gelen gözaltı ve tutuklama dalgaları nedeniyle birinci dalga olarak adlandırılan bir operasyon başlatıldı.

9 aydır oğlunun mezarında yaşıyor! İşte nedeni

Bu dalgalar kısa aralıklarla toplumun pek çok farklı kesimini kapsayacak şekilde genişledi. İlk gözaltıların ardından gelen dalgalarla aralarında Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, dönemin Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur, emekli 1. Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon 'un da bulunduğu birçok kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Savcının verdiği mütalaa ile Ergenekon'un kumpas olduğuna dair önemli bir aşama geride kaldı.

Siyasetcafe.com

Menzil'e terminal ihalesi! Tarikattan devlete

'CHP, İstanbul'u kazanabilir'

Polislere fuhuş yaptıran kadın polis yakalandı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.