Erkan MACİT

Erkan MACİT

Büyük Oyun - ( Fillerin Tepinişi)

Büyük Oyun - ( Fillerin Tepinişi)

Gliead Sciences isimli ilaç üreticisinin veryansın ettiğini görüyorum bir kaç gündür.

REMDESIVIR adlı ilaçları hakkında Çin'den yapılan "bir etkisi olmadığını gördük" açıklamasının ardından hop oturup hop kalkıyorlar. Panik ve telaşla açıklama yapıyorlar. Neler oluyor dedim.

Tam "E tabi, normaldir" diyesim oldu ki, ardından Dünya Sağlık Örgütünün açıklaması? (WHO) Yayınlanan rapor ile birlikte hem de alel acele bir açıklama yaptı.

"Çin'deki uygulama bilimsel değil" Raporda Çin'de 237 hastayla yapılan denemede ilacın hastalara faydası olmadığı ve kan dolaşımı sistemindeki patojenlerin varlığını azaltmadığı belirtildi.

İlacın üreticisi Amerikan GileadSciences şirketi ise çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savundu.

Peki, Neden faydalı değildi?  Neler oldu?

Neler değişti?

Düşünsenize neden koskoca örgüt bu meselede bu kadar ani ve dik bir çıkış yapsın?

Ufak bir araştırma ve İstihbaratçı dostumdan aldığım bilgiler bakınönümüze neler çıkardı. Meğerse bu şirket, böyle pandemi zamanlarında hep borsada (nasdaq da glid kodu ile işlem görüyor) değer kazanmış.

Peki, ne yapmış da değer kazanmış? Fazla bir aksiyon yok. Sadece Remdesivir adlı ilacı üretir ve piyasaya sürer. Peki, bu ilaç etkilir mi? Şirket her salgında piyasaya bu ilacı kamyonla yığmış.

Şaka değil, domuz gribinde basmışlar Remdesivir'i, kuş gribinde basmışlar remdesivir'i. Her salgın döneminde "kurtarıcı ilaç" diye piyasaya sürülmüş ve her salgında şirket hisseleri  4-5% (ki bu borsada çok büyük bir rakam) Hisseler zıplamış.

BORSA OYUNU istedikleri gibi olmuş.

Belki şirketin kar amaçlı bir atraksiyonu diyebiliriz ama ufak bir detay gözüme takıldı.Enteresan olan bu ilaç Ebola salgınında da piyasaya sürülmüş ama netice olarak bir şey yok!

HİÇBİR SALGINDA DÜZGÜN VE ETKİLİ BİR VARLIK GÖSTEREMEMİŞ, ETKİNLİĞİ HİÇBİR ŞEKİLDE KANITLANAMAMIŞ.

Peki, bu olayın arkası NE?

Emin olmak için birkaç resmi yerde inceleme yaptırdım. Değişen bir şey yok. REMDESIVIR her salgın hastalıkta sahaya sürülmüş. 

Sonra daha farklı bir detay daha dikkatimi çekti. Bu ilaç hakkında, salgın zamanlarındaki kötü performansı insanların (ve devletlerin ve sağlık kuruluşlarının) karnını ağrıtınca, Stein soyadı olan birileri çıkıp açıklama yapmış. Değişen isimler amasoyadlar hepaynı Stein... İLGİNÇ

Ne kadar Yahudi-İsrail iltisaklı medya organı varsa, vermişler ayarı ve basın açıklamaları haberler ile baskı yapmışlar...

'Bilime ve bilimsel kazanımlara düşmanlık yapıyorsunuz, insanların umutlarını çalmanın ne alemi var? Elimizdeki tek umut bu ilaç' türünden yaylım ateşi açmışlar. Aynı türden açıklamalar Türkiye’de de olmuş…

Peki, Türkiye’de kim soyunmuş avukatlığa?

Kim?

Doğru tahmin,

Sözcü..

Yok,efendim Çin’deki araştırma bilimsel değilmiş, çok az sayıda denek üzerinde uygulanmış, zaten Dünya Sağlık Örgütü de bu haberi özür dileyerek hemen sitesinden kaldırmışmış falan da falan da gibi açıklamalar.

Fakat doğru sözlü ve dürüst/ilkeli olmak adına, yine sözcü gazetesinde yayınlanan aşağıdaki yazı kurguma uymuyor görünse de, aslında yazar (Aytunç Erkin) arkadaşımın görüşü ve Backgroundu ile düşününce, aykırı durmuyor.

(Not; sözcü okurları, "Bu adamı muhalif kadrosundan mı işe aldınız kardeşim?" diye sürekli serzenişte bulunuyorlar) 

Önce yazıyı okuyalım;

"İlaç ve aşı üzerinden sağlık sistemine ambargo koyan firmaları takip etmek her gazetecinin görevi! Ekonomi-politik önemli… Neden mi?

5 YILDA BÜYÜK KAYIP

Örneğin… Covid-19'a karşı ismini gazetelerde sıkça duyduğumuz, ‘pazarı güçlü' remdesiviri üreten şirkete bakalım…

Gilead Sciences… ABD'de önemli ilaç üreticilerinden…

Şirketin 2015'te hisseleri 200 dolardı…

Koronavirisün Amerika'ya girdiği günlerde, 21 Ocak'ta hisseleri 62,6 dolara kadar düşmüştü. Yani… 5 yılda büyük kayıp yaşamıştı…

ABD'li şirketin hisseleri korona virüs ilacına ilişkin yaptığı çalışmalara bağlı olarak özellikle son üç ayda büyük bir dalgalanma yaşadı. Covid-19 hastalarının tedavisinde etkili olduğu iddia edilen remdesivir ilacına ilişkin olumlu haber akışı Nasdaq'da işlem gören Gilead Sciences'ın hisselerini de kademe kademe zirveye taşıdı. Şirketin hisseleri yüzde 34 yükselişle geçen cuma günü 83.99 dolardan günü tamamladı. (Hatırlatalım: Ocak ayında 62,6 dolar)

Şirketin piyasa değeri ise son üç ayda 12 milyar dolar arttı ve 93,7 milyar dolardan 105,7 milyar dolara yükseldi.

Şimdi gelin şirketin geçmişine ve gücüne bakalım…

Kara Kutu'nun kapağını açın karşınıza Remdesivir çıkacak!
Tarih 25 Şubat 2020… Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Müdür Yardımcısı Bruce Aylward'ın Pekin'deki basın toplantısında, ‘Şu anda gerçek etkinliği olabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var ve bu Remdesivir' cümlesi dikkat çekiciydi.

Kara Kutu'yu açalım… Bu günlerde SÖZCÜ yazarı Soner Yalçın'ın kitabının kapağını açmak gerekiyor!

Gilead Sciences… 29 yaşında bir tıp doktoru olan Michael L. Riordan tarafından 1987 yılında kuruldu. Bir yıl sonra… ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld yönetim kuruluna dâhil oldu… ABD Dışişleri Bakanlığı görevlerinde, 1982'den 1989'a kadar bulunan George Shultz da yönetim kurulundaydı.

İlaç şirketi Gilead Sciences, sürekli, ilginç araştırmalara sponsor oluyordu. Örneğin… Şirket, uluslararası kuralları ihlal ederek ve hastalarından onay almadan Hepatit C'ye karşı geliştirdiği ‘Sovaldi' ilacının testlerini yaptı. (Bu testler sırasında 73 kişi öldü.)

Bitmedi…

ABD'nin en derin adamı Donald Rumsfeld, 1997'de çiçek hastalığına geliştirilen ‘Cidofovir' adlı ilacı FDA'da (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylattırdı… Ardından da molekülünü Pentagon'un biyo-terörizm alanındaki araştırmalarına dahil etmeyi başardı.

Devam...

Gilead Scienses, Rumsfeld, 2011'de tekrar Savunma Bakanı olduğunda ‘şarbon saldırıları' sırasında Pentagon'a bu ilacı (Cidofovir) sattı.

58 MİLYAR DOLARLIK ALIM

Şirket, ‘dünyayı kasıp kavuracak' palavrası sıkılan ‘kuş gribi' virüsüne karşı etkili olduğu belirtilen ‘Tamiflu' ilacını geliştirip Roche ilaç şirketine sattı! Unutmadan… 1997'den 2001'e kadar Gilead Scienses'ın başkanı olan Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Pentagon'a 58 milyar dolarlık alım yaptı.

Yani mesele büyük mesele Mesele derinmesele sınıf olarak, ayrımcılık olarak en derinden düşündüğünüzde insanlığın yararına ve toplumların sağlığıaçısından faydalı olma adına değil!

FİLLERİN tepiştiği ve KARINCALARIN ezildiği bir DÜNYA!

Oyun BÜYÜK! Planlar KİRLİ!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan MACİT Arşivi