Flaş açıklama: Operasyon korkusu Cübbeli'yi laik yaptı

Flaş açıklama: Operasyon korkusu Cübbeli'yi laik yaptı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yayınladığı mesajla müritlerinden tepki gören Cübbeli Ahmet, kendisine tepki gösterenlere yanıt verdi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajını sosyal medya hesabından paylaşan Cübbeli, paylaşımına 'Vatanımızın küffârın işgâlinden kurtarılması netîcesinde gerçekleşen Türkiye Cumhûriyeti Devleti’nin kuruluşunun 96. Sene-i devriyesini tebrîk eder, dînî ve millî değerlere dayanan kuruluş felsefesine sadâkatle pâyidâr olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyâz ederim. Bu vesîleyle vatanımızın halâsında ve devletimizn teşkîlinde emeği geçen tüm şehîd ve gâzîlerimize Yüce Rabb’imden ğarka-i ğarîk rahmetler talep ederim.' notunu düştü.

Cübbeli'nin bu mesajı müritlerinden oldukça tepki gördü.

 

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ

 

Cübbeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayımlamasına gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Eleştirenlerin basiretsiz olduğunu belirten Cübbeli "Bizim devletin kuruluşunu tebrikimize itirâzı olanlar devlet ve düzen arasındaki farkı fark edemeyecek kadar basîretsizseler, biz ne yapalım?!

İlk Meclis’in ekseriyetinin din adamlarından oluştuğu, Buhârî hatimleri ile açıldığı ve devletin anayasasında resmî dîninin İslâm olduğu unutulmamalıdır. Şapka kânunu ve buna karşı çıkan bâzı ulemânın îdâmı gibi nâhoş hâdiseler ise kuruluştan yıllar sonra meydana gelmiş olup o günkü düzenle alâkalı konulardır.

Yine böylece 1938’de yâni devletin kuruluşundan on beş sene sonra anayasaya giren lâiklik ise devletle özdeşleşmiş bir şey olmayıp ancak düzeni temsil etmektedir. Düzene karşı çıkmak ise devleti reddetmeyi îcâb etmez, dolayısıyla devlete sâhip çıkılmalı, İslâm’a muhâlif düzenlere ise itirâz edilmelidir.

Aksi takdirde Suriye ve Irak gibi komşularımızda ne can, ne mal, ne ırz, ne de din güvenliğinin kalmadığı görülmektedir" dedi.

 

'DEVLETE KARŞI DURANLAR TERÖRÜN YANINDA'

 

Devlete karşı duranların terör örgütünün yanında olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, "Devlete karşı çıkanlar, hdp ve pkk ile aynı safta bölücülüğe hizmet ettiklerini unutmamalıdır.

Bizim tebrîkimiz ise; zâten Osmanlı devleti yıkılmışken, halîfe mevcut değilken ve kâfirler memleketimizin vilâyetlerini işgâl etmişken, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’yla onların püskürtülmesi netîcesinde devletsiz kalan milletin muhâfazası maksadıyla Müslüman Türk milleti tarafından tasvîb edilerek kurulan devlet ile alâkalıdır ve bu devlet devâm etmekte olup “Devlet-i Ebed Müddet” tâbiri de bu mânâda kullanılmaktadır.

Ama ârızî olan düzenler bugünkü başkanlık sisteminin getirilmesinde de görüldüğü gibi değişmeye elverişlidir.

Bu yüzden devlet ile düzeni birbirine karıştıranlar büyük yanlışa düşmüş olurlar" dedi.

Devletin politikalarına karşı çıkmanın doğru olmadığını belirten Cübbeli Ahmet, "Devletsiz ve vatansız kalanların dinlerini de yaşayamadıkları ve nâmuslarını dahî koruyamadıkları en yakın komşularımızda net bir şekilde görülmekteyken devlete karşı açıklamalarda bulunmak Müslüman ferâsetiyle bağdaşmaz" dedi.

 

CÜBBELİ'Yİ OPERASYON KORKUSU SARDI

 

Cübbeli'nin laiklik çıkışı  açıklamaları akıllara Adnan Oktar'ın hakim karşısında Cübbeli ile ilgili söylediği sözleri getirdi.

Kendisi ve grubunun üyelerinin yargılandığı dava kapsamında geçtiğimiz günlerde ilk kez hakim karşısına çıkan Adnan Oktar, savunmasında kendisinden sonra başka grupların da hedef alınacağını öne sürmüştü.

 

'BENİM ARDIMDAN SIRADA CÜBBELİ VAR'

 

Oktar savunmasında "Benim ardımdan sıra Cübbeli Ahmet Hoca'ya, Süleymancılara, Nakşilere gelecek. İngiliz derin devletinin planı bu." demişti.

 

siyasetcafe.com

 

61894.jpg

61373.jpg

tarikat-mns.JPG

cub-nere.JPG

suleyman.JPG

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum