Genelkurmay Başkanı'ndan CHP'li vekilin 'Ordu satıldı' sözlerine sert tepki! 'Gereği yapılsın'

Genelkurmay Başkanı'ndan CHP'li vekilin 'Ordu satıldı' sözlerine sert tepki! 'Gereği yapılsın'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 'Ordu satıldı' diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Katarlılara satıldığını iddia eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın orduya yönelik sözleri tepki çekmişti.

Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" ifadelerini kullanan Başarır hakkında bir sonraki gün soruşturma da başlatılmıştı.

 

 

GENELKURMAY BAŞKANI SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 

"Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde ve havada kendisine verilen her görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde canı pahasına başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için 'satılmıştır' gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz."

 

 

a-019.jpg

bb-011.jpg

b-013.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum