Gürpüz Çapan ile Ufuk Uras’ın kavgası Twitter’i salladı

Gürpüz Çapan ile Ufuk Uras’ın kavgası Twitter’i salladı

Türk Sol’u Ergenekon kavgasına tutuştu. Gürbüz Çapan ile Ufuk Uras’ın sözleri olay oldu. Twitter kavgasında birbirlerine faşist ve arazi mafyası sözlerini kullanan iki solcunun tartışması sosyal medyada gündeme oturdu.

Ergenekon davası karara bağlandı ama solcuların Ergenekon kavgası bitmedi. Tam 12 yıl devam eden ve geçtiğimiz günlerde berat kararı ile sonlanan Ergenekon davasının yankıları sürüyor.

Sol’un iki ismi tartışmaların odağına oturdu. Kullandıkları dil tepki çekerken çok sayıda yorum ile tartışmaya diğer sosyal medya kullanıcıları da katıldı.

Biri eski Belediye Başkanı, Diğeri eski Milletvekili…

Eski Esenyurt Belediye Başkanı CHP’li Gürbüz Çapan ile Eski ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Genel Başkanı ve eski BDP Milletvekili Ufuk Uras Ergenekon üzerinden girdikleri tartışmada “faşist”, “arazi mafyası” sözlerini kullandılar

Ergenekon davasının sanıkları arasında yer alan ve tutuklu yargılanan Eski Esenyurt Belediye Başkanı CHP’li Gürbüz Çapan Twitter’da Uras’a faşist sözleriyle yüklendi.

Gürbüz Çapan paylaşımında “Ben Ergenekon’dan tutukluyken Zaman Gazetesi’ne röportaj vererek; 'Türkiye solu bu davayla içindeki faşistlerden ayıklanıyor' diyen Ufuk Uras, bu hareketinden solcu olmadığın çok net anlaşıldı da ne olduğunu önümüzdeki dönemde anlayacağız" ifadelerini kullandı.

Uras’tan arazi mafyası suçlaması

Eski ÖDP Genel Başkanı ve eski BDP Milletvekili Ufuk Uras ise kısa süre sonra ismini kullanmadan Çapan'a yanıt verdi. Uras yanıtında "Kusura bakmayın ama arazi mafyasıyla solculuk tartışması yapacak değilim, iyisi mi herkes bildiğini yapmaya devam etsin" dedi

Daha önce de tartimışlardı

Gürbüz Çapan ocak ayında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden avukatı aracılığıyla benzer iddialarla Ufuk Uras’a yüklenmiş, Uras ise yanıt vermeyeceğini söyleyerek tartışmaya girmemişti.

 

 

gurbuz-capan.JPG

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.