HDP’li Ahmet Türk ile CHP’li Mansur Yavaş karşılaştırması!

HDP’li Ahmet Türk ile CHP’li Mansur Yavaş karşılaştırması!

İYİ Partinin yayın organı Yeni Çağ Millet İttifakının HDP desteğini itiraf eden bir habere imza attı. Gazete HDP’nin tam desteği ile seçilen CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ile HDP’nin Mardin adayı Ahmet Türk’ü karşılaştırdı.

Bilindiği üzere CHP 2010 yılından beri PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak ile hem genel seçimlerde hem referandum hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Her evden bir oy’ ve belirli bölgelerde ‘Oylar CHP’ye’ kapsamında ittifak içindeydiler.

Buna son gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimde CHP’ye İYİ Parti’de dahil edildi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte FETÖ tarafından da tam destek gören ittifakın Ankara adayı Mansur Yavaş belediye başkanı seçildi. Ancak Bahçeli bu duruma tepki gösterdi.

'BENİM BELEDİYE BAŞKANIM' DİYEMEM

Bu bilgiler doğrultusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok ittifaklı yada işbirliği ile Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş hakkında, "Ama 'benim belediye başkanım' diyemem" diyerek ağır bir şekilde eleştirdi.

Bahçeli, Mansur Yavaş hakkında, "Mazbatayı almıştır. Ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Ankara'nın yeni başkanına yaklaşımım aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem" dedi.

Bunun üzerine İYİ Parti’nin yayın organı Yeni Çağ bu tepkiye karşı skandal bir haber ile bu ilişkiyi doğrular şekilde bir haber yaptı. Gazete “Mansur Yavaş için, ‘benim başkanım diyemem’ diyen Devlet Bahçeli, HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün başkanlığını tanıyacak mı?” dediği haberde HDP’li Ahmet Türk ile HDP’nin tam desteğini alan CHP’li Mansur Yavaş’ı karşılaştırdı.

Fetih Ergin’in haberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul’da yerel seçimin yenilenebileceği görüşlerini bildirdiği basın açıklamasında Mansur Yavaş için de, “Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem" dediğini aktardı. Gazete, Bahçeli’nin bu ifadesinin 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ü akıllara getirdiğini söyledi.

Gazete haberinde, Ahmet Türk’ün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’den tekrar Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu belirtilerek CHP’nin Ankara adayı olup HDP desteği ile seçilen Mansur Yavaş’ı yan yana getirerek kıyaslama yaptı.

Öte yandan 31 Mart öncesi PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin eş genel başkanı Sezai Temelli şunları söylemişti; "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz.”

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.