Akşener’den şaibeye karşılık teklif Yıldırım’ı TBMM başkanı yapalım

Akşener’den şaibeye karşılık teklif Yıldırım’ı TBMM başkanı yapalım

Bugün ittifak ortağı Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul seçimlerinde itiraz sürecinin durdurulması karşılığında bir teklifte bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul seçimlerinde itiraz sürecinin durdurulması karşılığında bir teklifte bulundu. Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Hemen Mustafa Şentop'u istifa ettirin, Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanlığı'na aday gösterin. Biz İYİ Parti olarak destekleyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yerel seçimlerden sonra ikinci kez buluşmada ilk konuşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı.

AKŞENER ÖNCE “KAOS” ÇIKIŞI YAPTI

Yerel seçimlerde bir TKP’li adayın ve bir de Bağımsız adayın il belediye başkanı seçildiği Türkiye’de bir il belediye başkanı kazanamayan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de 10 gün boyunca bir kaos yaşandığını iddia etti.

Akşener konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni yerel yönetim sistemi teklifini ise “Sayın Bahçeli'nin büyükşehirleri seçelim gerisini kendileri atasın teklifinin Türkiye'yi eyaletlere bölme anlamını taşıyan bir teklif olduğunu sizlerle paylaşmak isterim” olarak değerlendirdi.

AKŞENER’DEN İSTANBUL’DAKİ ŞAİBELER KARŞILIĞINDA YILDIRIM TEKLİFİ

Akşener, İstanbul’da seçim itiraz sürecinin durdurularak ve yeni seçim yapılmadan başkanlığı CHP adayına verilmesi karşılığında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını yeniden meclis başkanı adayı gösterilmesini istedi.

Akşener, “Sayın Binali Yıldırım siz bu ülkede başbakanlık yaptınız meclis başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz. Buradan teklifte bulunmak istiyorum Sayın Yıldırım, Sayın Erdoğan Mustafa Şentop'u istifa ettirin Meclis Başkanlığı'na Binali Yıldırım'ı aday gösterin, İYİ Parti olarak destekleyeceğiz” dedi.

PEKİ BU NASIL OLACAK?

AK Parti tespit ettikleri tüm usulsüzleri yok sayacak.

Seçimdeki organize şaibe şüphesi araştırılmayacak.

Büyükçekmece’deki usulsüzlük kapatılacak. Böylece tutuklu olan birisi belediye nüfus müdürü ve diğer kişi serbest bırakılacak.

İçlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 5 belediye başkan yardımcıları hakkındaki soruşturması sona erecek.

AK Parti Büyükçekmece ve İstanbul’da yeniden seçim talebinde bulunmayacak. Bulunduysa da bunu geri çekecek.

Böylece son sayımlarda farkın 29 binden 14 bine düşen CHP’li Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilerek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanınacak.

Bunun karşılığında Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım yeniden TBMM adaylığı ile yeniden eski görevine dönecek.

Teklife göre TBMM adayı olacak olan Binali Yıldırım’a, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteğini alan CHP’nin ittifak ortağı olan İYİ Parti’de destek verecek.

AKŞENER NE YAPMAK İSTİYOR?

Ancak Meral Akşener, TBMM başkan adaylığında İYİ Parti desteği olmadan da AK Parti ve MHP teklif ettiği adayın zaten seçilme çokluğunu salıyor.

Ayrıca Akşener bu teklifi ile sanki AK Parti ve MHP’nin adayı olan Binali Yıldırım’a koltuk arayışı gibi bir gayret sarf ettiği ithamında da bulunmuş oluyor.

Meral Akşener, bu teklifi ile işbirliği içinde olduğu ittifakta nasıl bir rol oynadığı çok daha açık şekilde ortaya koymuş oluyor.

Şimdi herkes merak ediyor; MHP’yi bölerek kurduğu partiyi PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatıda ittifak içinde yer alan Meral Akşener’in bu tür teklifle ne yapmak istediği merak konusu oldu. 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.