BBP, İstanbul seçimlerinde kararını açıkladı 

BBP, İstanbul seçimlerinde kararını açıkladı 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YSK'nın İstanbul'a yönelik aldığı kararın ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz, BBP olarak 15 Temmuz'da nerede durmuşsak, 16 Nisan'da, 24 Haziran'da, 31 Mart'ta nerede durmuşsak bizim durduğumuz yer aynı" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 23 Haziran'da yeniden gerçekleştirilecek olan İstanbul seçiminde kimi destekleyeceğini duyurdu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gazetecilerin soruları yanıtladı. Destici şu şekilde konuştu: 

"BİZ 15 TEMMUZ 24 HAZİRAN'DA NEREDE DURMUŞSAK YİNE AYNI YERDEYİZ"

"Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararı tartışmanın Türkiye'ye bir faydası yoktur. YSK'nın kararı nihaidir ve geri dönüşü yoktur. Bizim milletimizin sağduyusuna, ferasetine güvenmemiz gerekir. Millet, YSK'nın yanlış bir karar verdiğini düşünüyorsa bunu sandığı yansıtacaktır. 

YSK'nın doğru bir karar verdiğini düşünüyorsa da bunun gereğini sandık başında yapacaktır. Biz, BBP olarak 15 Temmuz'da nerede durmuşsak, 16 Nisan'da, 24 Haziran'da, 31 Mart'ta nerede durmuşsak bizim durduğumuz yer aynı. Biz millete tekrar gidiliyor olmasını da çok anormal bir şeymiş gibi sunmanın bir anlamı yoktur. Bu gibi durumlar daha önce de çok kez yaşandı. Bu süreçte önemli olan birlikteliğimizi korumamız gerekmektedir.

İKİ HASSASİYETİMİZ VARDI

Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerle ilgili iki hassasiyetimiz vardı. İlk olarak Güneydoğu'da siyasi bölücülerin güç kazanmaması adına bir duruş sergiledik ve bunda da netice aldık. İkincisi de Büyükşehirler'de siyasi bölücülerle yapılan iş birliğine karşı bir karar ortaya koyduk ve Cumhur İttifakı adaylarını destekledik. Bu sonuca baktığımızda aday göstermememize rağmen 98 bin 386 oy aldık. Bununla beraber oyumuzun ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız.

15 TEMMUZ'DA NEREDE DURMUŞSAK ORADA DURUYORUZ

Biz BBP olarak 15 Temmuz'da nerede durmuşşsak, 16 Nisan'da nerede durmuşsak, 24 Haziran'da nerede durmuşsak, 31 Mart'ta nerede durmuşsak şimdi de orada duruyoruz. Biz duruşumuzu bir başkasının pozisyonuna göre değerlendirmiyoruz. Bizim ilkelerimiz var. PKK'nın uzantıları, siyasi bölücüler nerede duruyorsa BBP onun tam karşısındadır.

Destici bu açıklamasıyla İstanbul'da Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ı destekleyeceklerini bildirmiş oldu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.