Sabahattin Önkibar'in baş döndüren dönüşümü!

Sabahattin Önkibar'in baş döndüren dönüşümü!

Son durağı Odatv olan yazar Sabahattin Önkibar'ın fikri ve çalıştığı kurumlara bakıldığında baş döndüren bir dönüşüm yaşadığı ortaya çıkıyor.

Son durağı Odatv olan yazar Sabahattin Önkibar'ın fikri ve çalıştığı kurumlara bakıldığında baş döndüren bir dönüşüm yaşadığı ortaya çıkıyor. Önkibar Odatv'de yazdığı iddialar ise oldukça enteresan!... 

Gazeteciliğe 1980'de İhlas Holding'in Türkiye Gazetesi'nde başlayan Sabahattin Önkibar yıllarca bazılarına göre buranın ekmeğini yedi bazılarına göre ise beslendi. Rizeli Ökibar tam 22 yıl Türkiye ve TGRT grubunda çeşitli görevlerde bulunmuştu. Buradan ayrılan Önkibar'in ilk işi 22 yıl ekmek yediği kuruma saldırmak oldu. Ve bu saldırı peyder pey sürekli devam ettirdi. 

2002'den itibaren Star TV, Kanal D, Posta gazetesi, Flash TV gibi krumlarda çeşitli görev yazarlık yapan Önkibar 2005 yılında Avrasya TV ve Yeniçağ gazatesi Ankara Temsilcisi oldu. 2012 yılından buyana Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'da yazar ve yorumculuk yapan Sabahattin Önkibar buradan da kovulunca soluğu Odatv'de aldı.

ÖNKİBAR KENDİSİNİ MİLLİYETÇİ OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Hem fikri hem de kurumlardaki zıtlık dengesine bakıldığında Sabahattin Önkibar'ın baş döndüren dönüşümü Odatv'de kaleme aldığı yazılarla da devam etti. 

Kendisini Milliyetçi olarak tanımlayan Önkibar yıllarca MHP ve Devlet Bahçeli'ye saldırmak, aleyhine yazı ve kitap yazmakla övünmüş ve halen buna devam etmektedir. 

Ancak Sabahattin Önkibar'ın yazıları Milliyetçilikten çok görev aldığı kuruma daha yakın çizgide olması dikkat çekiyor. En son 'emperyalizme güzellemeler yaptığı gerekçesiyle' Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesinden kibarca kovulan ve 'veda yazısı'na da izin verilen Sabahattin Önkibar son yazısında istifa ettiğini savunmuştu. 

OTURDUĞU YERDEN YAZDIKLARIYLA İLGİ BEKLİYOR 

Şimdi gelelim Milliyetçi olduğunu iddia eden Önkibar'ın son durağı Odatv'de kaleme aldığı yazılara. Önkibar 2 Mayısta başladığı Odatv'de köşesine taşıdığı olayları, 'Ben dedim, o dedi, ben sordum, o konuştu' tarzında isim vermeden oturduğu yerden bir kaç yazı kaleme aldı. Önkibar'ın bu yazılarında özellikle isim vermekten kaçarken yazının içeriğine bakıldığında bunun uyduruk birer senaryo olduğunu anlamamak mümkün değil. 

Önkibar'ın Odatv'de ilk yazısı 2 Mayıs da 'İstanbul'da yeniden seçime istihbaratçı yorumu' başlığı adı altında yayımlandı. Yazısında İstanbul seçimleri iptal edilirse, yine isim vermediği sözde MİT'çi bir kişiden aldığı bilgileri aktardığı gibi görünen Önkibar'e göre; Türkiye'de milli güvenlik sorunu yaşayabilirmiş, Terör örgütleri rahat durmayacakmış, PKK bombalar patlatabilirmiş. 

Önkibar'ın işte o iddialarla ilgili bölüm şu şekilde: 

"Milli İstihbarat Teşkilatı’nın eski Müsteşar Yardımcısı şu uyarıları yaptı:

- İstanbul’da yeniden seçim Türkiye için Milli Güvenlik sorunu olur.

- Eğer böyle bir karar alınırsa Türkiye’deki siyasi unsurların tamamı İstanbul’u karargah yapar. Ve ülke adeta bölünmüşlük ve cepheleşme bağlamında Suriye’deki İdlip’e dönebilir.  

- Yeniden seçim demek kaosu ve çatışmayı tetikler diye endişeliyim. Zira, dış istihbarat örgütleri rahat durmayacaktır; hem PKK, hem İslamcı örgütler adına bombalar patlatabilirler… "

"100 - 200 BİN KİŞİLİK MİTİNGLER YAPARIZ"

Sabahattin Önkibar belli ki son adresi Odatv'de ilgi alaka görmek için daha 3. köşe yazısında yine oturduğu yerden uyduruk bir mutlakatı kaleme aldı. Yine ismini vermediği önemli bir AK Partili isme dayandırdığı mülakat dediği uydurma görüşlerin oturup kendisi yazdığı açıkça anlaşılıyor. 

İşte Önkibar'ın "Ankara YSK Başkanının istifa restini konuşuyor' başlıkla o yazının ilgili bölümü:

"BEN: AK Parti için İstanbul belediyesi niçin bu kadar önemli?

O: Önemli çünkü günümüzde siyasetin finansman ile organizasyonları büyük ölçüde Belediyeler aracılığı ile oluyor... İstanbul belediyesi bizde olmasın, Yenikapı’da 2 milyon insanı biraraya getiremez ancak 100-200 bin kişilik mitingler yaparız. İlaveten İstanbul Belediyesi'nin Suriyeliler konusunda aktif yardım ve rolleri var."

YALANINA KILIF DA UYDURMUŞ!

Önkibar, yazının devamında yalanına şu şekilde kılıf uydurdu, "Noktayı bu ifade ile koyduktan sonra, eşyanın tabiatı gereği “bu sohbet kiminle” sorusu elbette sorulacaktır.

“Sohbetimi yaz ama adımı yazma, sıkıntıya girerim” dediği için o ismi açıklamayacağım. İki dönem AKP’de milletvekili olan ve hala siyasetin göbeğindeki o isim benim 30 yıldır yakın tanıdığım. Adını Odatv Genel Yayın Yönetmeni  Barış Pehlivan ile paylaştığım o ismi Türkiye kamuoyu yakından tanıyor…"

EKREM İMAMOĞLU'NU ÜLKÜCÜ YAPTI 

Her ayrıldığı kurumun ardından aleyhinde yazmakla bilinen Sabahattin Önkibar, son yazısında CHP-İYİ Parti ve HDP destekli Ekrem İmamoğlu'nu ülkücü yaptı. Kendisine de Milliyetçi diyen Önkibar'ın sırf güzelleme yapmak için böyle bir şeyin uydurduğuna da şaşırmamak gerekiyor. 

Devlet Bahçeli ile ilgili duyum ve uydurma bilgilerle saldırmaya devam eden Önkibar, MHP'ye karşın bakın Ekrem İmamoğlu'nun nasıl ülkücü yaptı: 

"İSTANBUL'A BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİ BAŞKAN OLSUN İSTEMİYOR"

"Ancak havuz müteahhitlerine 100’er milyon dolar salma saldığı telefon tapeleri ile iddia edilen Binali Yıldırım’ın İstanbul’a seçilmesi için seferber olup, babası ve kendisi ülkücü kökenli olan Ekrem İmamoğlu’na savaş açması kafa karıştırmıyor mu? Bahçeli tıpkı ülkücü Sadi Somuncuoğlu’nun Cumhurbaşkanlığını engellediği, tıpkı MHP’nin kapısını tıklatan Başbakanlık Makamını elinin tersiyle ittiği gibi, şimdi İstanbul’a bir Türk Milliyetçisi başkan olsun istemiyor; yalan mı?"

DÖNÜŞÜME DEVAM 

Kısa zamanda Odatv'de bu kadar yeni dönüşümler yapabilen Sabahattin Önkibar eminiz ki bu baş döndüren dönüşümüne hızla devam edecektir. Lakin bu dönüşüm daha ne kadar devam edecek ve bakalım daha farklı mecralarda da sürecek mi?

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.