Taş atarken yakalanan Kaftancıoğlu: 'Gezi barışçıl bir halk direnişiydi'

Taş atarken yakalanan Kaftancıoğlu: 'Gezi barışçıl bir halk direnişiydi'

Yerden taş sökmeye çalışırken fotoğraflanan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Gezi, bu toprakların gördüğü en barışçıl, spontane gelişmiş bir halk direnişiydi" dedi. 

CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gazete Duvar'dan İrfan Aktan'a verdiği demeçte Ekrem İmamoğlu için, İmamoğlu’nun mağduriyetini anlatması için mağdur diline başvurmasına gerek yok. Mağduriyetimizi dile getirişimiz mağrurca olacak" dedi. 

"MAĞDURURİYETİMİZİ DİLE GETİRİŞİMİZ MAĞRURCA OLACAK"

Kaftancıoğlu, 'Sizce halk hâlâ mağdur diline “tav” oluyor mu?' sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Ekrem İmamoğlu, mağdur edilen bir siyasetçi. Onunla beraber 16 milyon İstanbullu da mağdur edildi. İmamoğlu’nun mağduriyetini anlatması için mağdur diline başvurmasına gerek yok. Mağduriyetimizi dile getirişimiz mağrurca olacak."

KAFTANCIOĞLU İFTAR VE SAHUR ARASI ÇALIŞACAK 

Bir çok milli ve dini değerlere hakaret ve küfür eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran seçimlerine iftar ile sahur arası çalışacaklarını belirterek, "31 Mart öncesi kampanyamızda vaatleri sıralarken, şimdi 18 güne sığdırılan icraatları da anlatacağız.

Tabii ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarımızı daha ziyade iftarla sahur arasında, kapı kapı dolaşarak yürüteceğiz. İmamoğlu artık hakkı gasp edilen 16 milyon insanın ortak adayı. Dolayısıyla 16 milyon insanın bu sürece katılmasını sağlayarak kampanyamızı sürdüreceğiz" dedi. 

KOPYALADIKLARI İBB VERİLERİNİ SEÇİMDE KULLANACAKLAR MI? 

'İmamoğlu’nun 18 günlük başkanlığı sırasında, belediyede olup bitenler hakkında daha önce bilmediğiniz veya bizim bilmediğimiz neler öğrendiniz?' sorusuna da cevap veren Kaftancıoğlu, İBB'nin veri kopyalama sonucu bir çok bilgiyi de ele geçirdiklerini işaret ederek şunları söyledi:

"Bunların açıklanıp açıklanmayacağı elbette kampanya süreciyle ilişkili olur. Eğer bunlar açıklanacaksa da mutlaka Sayın İmamoğlu açıklayacaktır. Ama şu an benim bunları açıklamam doğru değil. Elimizde o kadar çok bilgi, belge var ki! İsraf, kötü kullanım, yandaşa hizmet, vatandaşın hakkının nerelere aktarıldığıyla ilgili bir sürü belge var."

"HDP DE SELAHATTİN DEMİRTAŞ DA HALK İRADESİYLE SEÇİLMİŞ..."

Kaftancıoğlu, CHP'nin HDP ve Kandil yani PKK ile birlikte hareket ettiği ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "HDP de halkın iradesiyle seçilmiş milletvekilleri tarafından parlamentoda temsil edilen bir partidir, Selahattin Demirtaş da halk iradesiyle seçilmiş bir milletvekilidir. Şahsıma yapılan saldırılar nedeniyle söylüyorum: Selahattin Demirtaş’la bir fotoğrafım var diye bana PKK’lı vs, diyorsanız, vatandaş bunu niye dediğinizi çok iyi görüyor."

GEZİ BU TOPRAKLARIN GÖRDÜĞÜ EN BARIŞÇIL HALK DİRENİŞİYDİ 

'Gezi sizin açınızdan ne anlam ifade ediyor?' sorusuna da cevap veren Gezi olaylarında bir bez parçasıyla yüzünü kapatarak parke taşlarını söküp kendilerine müdahale eden emniyet mensuplarına atmak üzereyken yakalanan CHP'li Kaftancıoğlu şunları kaydetti: "Gezi direnişinde insanlar, politik bir ortaklık duygusu olmadan, sadece özgürlükleri için, artık yeter diyebilmek için o direnişi gerçekleştirdi. Gezi, bu toprakların gördüğü en barışçıl, spontane gelişmiş bir halk direnişiydi."

nakikaftancsoglu-twit-cananan.jpg

Geçmişte bir çok milli ve dini değerlere hakaret ve küfür eden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşi Ali Naki Kaftancıoğlu, Gezi eylemlerinde parke taşını söküp emniyet mensuplarına atmak üzereyken çekilen fotoğrafının yer aldığı haberi paylaşarak twiter adresi ile birlikte 'Yakaladım seni' ifadesini kullanmıştı. 

GEZİ OLAYLARI ABDULLAH GÜL VE FETÖ İLİŞKİSİ 

Abdullah Gül'ün yeni bir parti kurma girişimi sorusuna da değinen Kaftancıoğlu, Gezi olaylarında FETÖ ile Gül konularına şu şekilde dikkat çekti: "Gezi döneminde zor kullanarak, gazlayarak, coplayarak insanlara müdahale eden polislerin çoğunun FETÖ’cü oldukları sonradan ortaya çıktı. O dönemin valisi, emniyet müdürü de FETÖ bağlamında yargılandı, tutuklandı. Gezi döneminde Abdullah Gül ve birkaç siyasetçi daha ılımlı bir yaklaşım sergiliyordu. Fakat o dönem FETÖ’yle işbirliği yaparak Gezi sürecinin hem Türkiye hem de kendi siyasetlerine olumsuz yansımasına sebep oldular."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.